Kome se smiješi saborska fotelja: Od šest predloženih HDZ-ovih uzdanica iz Požeško-slavonske županije na listu će ipak samo troje!?

Autor: D.K.

Na sinoć održanoj sjednici Županijskog odbora požeško-slavonskog HDZ-a razgovaralo se, predlagalo te u konačnici glasovalo o imenima kandidata koji će kao prijedlog završiti u središnjici stranke za V. izbornu jedinicu, na predstojećim parlamentarnim izborima za novi saziv Hrvatskog sabora 5.srpnja 2020. godine.

Kako doznajemo prema središnjici stranke upućuje se šest imena, a na izbornim listićima V. izborne jedinice trebala bi se naći tri imena iz Požeško-slavonske županije. Tko će to biti u ovom trenutku je to teško reći.

Na popisu prijedloga kandidata, koji će potpisati i prema Zagrebu uputiti aktualni predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić uz njega kao potpisnika tog dokumenta su Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice, Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, Slobodan Katunar, zamjenik gradonačelnika Lipika te Vlado Boban, načelnik općine Velika. Možda malo čudno, dva predložena kandidata s pakračko-lipičkog kraja, a samo četiri iz Požeštine u kojoj je pet općina i tri grada.

Doznajemo da je kao prijedlog za kandidata bio i Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac koji nije dobio dovoljan broj glasova umjesto kojeg je kao predložena prošla Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Svoj, kao zasebni prijedlog prema središnjici upućuje i požeško-slavonska Akademska zajednica HDZ-a koja je odlučila da to bude prof. dr.sc. Borislav Miličević, aktualni dekan požeškog Veleučilišta.   

Tko će u konačnici završiti sa svojim imenom na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici i na kojem mjestu, biti će poznato po konačnom objavljivanju lista. Za očekivati je da će središnjica voditi računa o svemu i prema potrebi upotrijebiti „apotekarsku vagu“ prije konačne objave kandidata.  

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88