Koliko govor mržnje generira nasilje u obitelji?

Autor: PU požeško-slavonska
U organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca i PU požeško-slavonske, putem Google meet platforme, u sklopu partnerskog programa „Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ održan je okrugli stol na temu „Koliko govor mržnje generira nasilje u obitelji“

U petak 23. travnja 2021. u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca i PU požeško-slavonske, putem Google meet platforme, u sklopu partnerskog programa „Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ održan je okrugli stol na temu „Koliko govor mržnje generira nasilje u obitelji“.
Partnerski program „Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“, ima za cilj unaprijediti socijalne usluge za žrtve obiteljskog nasilja, kroz unaprjeđenje usluga psihosocijalne podrške, dežurstva, smještaja, anonimno savjetovanje kao i kroz aktivnosti prevencije, jačanje kapaciteta stručnjaka te senzibilizaciju javnosti.
U radu okruglog stola, izlagali su Lana Peto Kujundžić,  predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, Kristijan Kavešević iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Miren Šipek iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima,  pučka pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter i Mira Bilopavlović iz Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“.
Od panelista i sudionika okruglog stola, doznalo se o aspektima djelovanja institucija i udruga iz kojih dolaze, spram zadane teme, te aktivnostima koje isti poduzimaju na planu prevencije i suzbijanja govora mržnje, nasilja u obitelji i njihove uvezanosti, te kako zajedničku aktivnost podići na višu razinu.
Svi su panelisti kroz svoja izlaganja naveli da govor mržnje ima određeni način utjecaja na obiteljsko nasilje, no da je iznimno važno da se sva tijela i institucije koje se na bilo koji način bave suzbijanjem odnosno prevencijom nasilja moraju pozabaviti i pozadinom govora mržnje, njegovim uzrocima. Nadalje, u novije vrijeme potrebno je posebnu pažnju posvetiti elektroničkim medijima koji pružaju mogućnost povrede slobode govora. Elektroničkim medijima koristimo se svi, od najmlađih do najstarijih tako da se i kroz njih provlači nasilje, diskriminacija i naravno govor mržnje.
Uz Moniku Kovačić iz Ravnateljstva policije, sudjelovali su i Robert Hrastić načelnik PP Pakrac i službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević, a svi sudionici su skup ocijenili uspješnim.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88