Kod sudaca nema više milosti – pijanim vozačima uz novčane i zatvorske kazne

Autor: DK

Pisali smo o tome da su u utorak, 17. rujna 2019., oko 11.50 sati, u Pleternici, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,17 promila i za vrijeme dok su mu izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te je uz optužni prijedlog 18. rujna priveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Nakon saslušanja, 56-godišnjaku koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,17 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, izrečena je kazna zatvora u trajanju od 20 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B “kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Između mjesta Bektež i Kula, u prometu je 17.rujna 2019. godine oko 16,40 sati zatečen 57-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola 2,23 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te je uz optužni prijedlog 18. rujna priveden dežurnom sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

57-godišnjem vozaču traktora koji nije bio registriran i osiguran, te koji je istim upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 promila, izrečena je kazna zatvora u trajanju od 16 dana i 2.100 kuna novčane kazne.

Foto: Ilustracija

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: