Farma obitelji Pančić u Pavlovcima u zadnji trenutak spašena od poplave (FOTO)

Autor: DK

PAVLOVCI – Cijelu godinu Hrvatske vode nisu poduzimale ništa da se zaštiti farma obitelji Josipa Pančića od poplava. Da u zadnji trenutak Hrvatske vode nisu poduzele onu minimalnu mjeru i napravile privremeni nasip Pančići bi bili poplavljeni deveti put od 2014. godine.

Razumljivo je ogorčenje supruge Josipa Pančića koja nije rado prihvatila dolazak novinara jer ovakvo stanje i odnos nadležnih, prvenstveno Hrvatskih voda prelazi svaku granicu.

Duboko razočaran Josip priča nam kako je srepio što će se dogoditi. Svaki pogled u nebo govorio mu je da je ponovna opasnost na vratima.

-Na svu sreću odjednom su se pojavili iz Hrvatskih voda, a ubrzo je došao i radni stroj koji je odradio one nužne mjere kako ne bi morao ponovno spašavati i izvlačiti stoku sa farme. Nisu samo to škovi za nas već i za stoku koje na farmi imam više od 50 grla. Ne smijem se niti prisjetiti prijašnjih poplava koje su učinile velike štete od kojih se još nikako ne mogu oporavit – rekao nam je Josip Pančić.

Budući da je noćas bilo neizvjesno što će u konačnici biti, da li će voda probiti nasip, Josip je za svaki slučaj evakuirao teliće kojima je prijetila opasnost.

Teško je za razumjeti da Hrvatske vode po pitanju obrane od poplava ne poduzimaju ništa gdje su već poznata kritična mjesta. I sami se pitam zar nije dovoljnno da netko već osam puta plavi, a da nitko ništa ne poduzima. Vezano za to možemo očekivati odgovor kako Hrvatske vode nemaju dovoljno financijskih sredstava, a nitko se od odgovornih ne pita ima li seljak dovoljno da može trpjeti i preživjeti elementarne nepogode koje ih pogađaju.

Za očekivati je da će se vrijeme stabilizirati i da neće biti padalina, ali što poslije toga, prema svemu sudeći ništa. Komisije će izići na teren utvrditi štetu, sačiniti zapisnike, sve to poslati u nadležna ministarstva i onda će se ti zapisnici “kiseliti” u nekim ladicama priželjkujući da sve to padne u zaborav kako će sve to možda u konačnici i biti.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: