Kod 42-godišnjaka samo 2,85 promila

Autor: D.K.

U petak 2. listopada 2020. oko 18.45 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,85 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 122 prekršaja, od čega se ističe 84 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 2. listopada 2020. u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana gdje u prometu je zatečen 42-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a  pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,85 promila i koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseca.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek