Koči li “neki baja” dovršetak izgradnje i otvaranje budućeg poslovnog centra u Velikoj?

Mnogi mještani Velike i okolnih sela bili su ugodno iznenađeni kada je prije više od dvije godine privatni investitor iz Njemačke, a riječ je o čovjeku naših korijena, nakon stečaja Veličkog komunalca na javnom nadmetanju kupio započeti i nedovršeni poslovni objekt kojega je 2005. godine započeo graditi Kamen Ingrad. Riječ je o objektu na Trgu bana Jelačića broj 9, neposredno iza željezničkog kolodvora, koji je godinama stršao sa betonskom konstrukcijom i nagrđivao izgled mjesta koje je poznato kao turističko središte i teži da tu slavu ponovo vrati!

Ubrzo nakon kupovine privatni ulagač je angažirao građevinare i sada objekt korisne površine oko 2.600 četvornih metra sjaji novim sjajem i plijeni pozornost svojim vanjskim izgledom, uređenim pristupom i asfaltiranim parkiralištem, kao i ozelenjenim okolišem. Tu bi trebala biti dvorana za svadbe i velike priredbe,  velika prodavaonica mješovite robe, te još nekoliko manjih poslovnih prostora. To se odavno trebalo koristiti, a ulagač navodno plaća penale jednoj tvrtki, jer nije na vrijeme uredio prostor kojega je ona iznajmila!

No, na početku ovih zahvata došlo je do zastoja jer navodno jedan susjed(?!) ima primjedbe na projekt i buduću namjenu novoizgrađenog zdanja.

Ubrzo je to navodno izglađeno, radovi su odmakli i objekt je praktički pred otvaranjem jer su se obavljali završni građevinski radovi i šminka. No, ne lezi vraže. Izgleda da tom susjedu opet nešto smeta jer su kako neslužbeno saznajemo radovi ponovo stali. Navodno u jednoj od završnih papirnatih faza posla susjed treba dati suglasnost i da on to ne želi, a spominje se da traži isplatu veće svote novca jer bi navodno tako prodao svoju kuću i odselio se iz tog dijela Velike!

Čudno i za ne povjerovati da navodno jedan pojedinac zaustavlja takvo ulaganje koje svako mjesto samo poželjeti može. Veličanima, kako nam mnogi kažu, ništa ne smeta, oni bi bili sretni da se to dovrši, da lijepo izgleda i da tu nađu sadržaje koje to općinsko središte sada nema. Jedan čovjek očito tako ne misli. Ili je on u obračunu sa svima drugima!

Naša redakcija ima mnogo saznanja o njemu i njegovim postupcima počevši od načina kako je došao do potkućnice na toj lokaciji, kako je izgradio obiteljsku kuću itd, itd. Stoga ozbiljno razmišljamo da to počnemo davati u javnost kao i neke druge rabote dotičnog pojedinca.

Vrijeme će pokazati što će se dalje događati. No, zasigurno svatko od nas treba imati na umu da je uvijek bio i ostaje i nadalje interes za opće dobro ispred onog osobnog. U protivnom pojedincu koji to ne shvaća nije mjesto u urbanoj sredini već kao i drugim samotnjacima negdje u prirodnom okruženju divljine kakvih ima na sve strane oko nas.

0 Comment