KLUB VIJEĆNIKA SDP-a: Što je sa odmaralištem Zvečevo, te kada će asfalt ka Jankovcu?

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Na posljednjoj sjednice Skupštine Požeško-slavonske županije Klub vijećnika SDP-a postavio je na aktualnom satu dva vrlo važna pitanja i to što će se poduzeti sa bivšim odmaralištem na Zvečevu koji od rata stoji devastiran i napušten, te o rekonstrukciji ceste od Velike do Jankovca koja je bitna za cestovni razvoj i povezivanje dvije županije. Osvrt na sjednicu dao je vijećnik Bruno Horvat.

– Susjedna županija je osigurala sredstva i kreće ovoga proljeća u rekonstrukciju i asfaltiranje, a očekujemo od Požeško-slavonske županije da napravi konkretne i opipljive korake sa nekakvim rokovima kako bi se navedeni projekti i ostvarili u interesu naših građana. Navedene projekte ćemo pratiti i izvještavati javnost o istima – kazao je B. Horvat i dodao da je važna točka dnevnoga reda bilo polugodišnje izvješće o radu župana za drugu polovicu 2017. godine, a Klub vijećnika SDP-a je bio suzdržan jer smo nezadovoljni praćenjem županijske razvojne strategije gdje se ne može vidjeti što je koliko i u kojoj mjeri župan radio prema temeljnom dokumentu razvoja županije. SDP  smatra da je poduzetnička i gospodarska aktivnost županije gotovo nevidljiva, te da nema jasnog  plan razvoja gospodarstva pri čemu poticanje odnosno subvencioniranje trgovačkih društava, zadruga i obrtnika gotovo da i ne postoji što mi nemožemo nikako podržati.

Tvrde da se u izvješću ne vidi konkretna i potrebita pomoć našoj poljoprivredi jer je županija za razvoj poljoprivrede odnosno ruralni razvoj uložila samo 140 tisuća kuna za 21 OPG. -Stavka za ruralni razvoj je bila 300 tisuća u proračunu što znači da je realizacija jako loša, a sigurno ima OPG-ova koji mogu i trebaju ostvariti poticaje međutim iz svega navedenog ili poljoprivrednici nisu znali za projekte ili je stavka za ruralni razvoj samo na papiru – naglasio je Horvat najavivši da će Klub vijećnika SDP-a pratiti gospodarska kretanja, poticaje u poljoprivredi te infrastrukturne projekte i za njih se zalagati jer smatraju da je ulaganje u gospodarstvo zapravo ulaganje u budućnost ovog našeg kraja nakon čega se možemo nadati boljim demografskim kretanjima i ostanku mladih obitelji u ovom kraju.

Nastavlja da je trenutno situacija loša i gotovo bezidejna što najbolje govori podatak da je županijska razvojna strategija za razdoblje 2016. – 2020. još u postupku izrade.

-Klub vijećnika SDP-a je bio suzdržan na ovo izvješće zbog svih navedenih razloga i argumenata ali zašto su vijećnici HDZ-a bili suzdržani prilikom glasovanja bez ikakvog obrazloženja ostavljamo građanima da sami prosude i donesu zaključak- kazao je na kraju Bruno Horvat.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: