Kiša uništava zadnje urode u poljima, voda se na više prometnica izlijeva na cestu, vozači oprez (FOTO)

Autor: DK

JAKŠIĆ / VESELA / FRKLJEVCI / KADANOVCI – Ono što u poljima nije uništio led i tuča uništiti će ova kiša koja neprestano pada, riječi su jednog ratara iz jakšičkog kraja koji bespomoćno gleda u nebo prizivajući prestanak padanja oborina jer su mu svi usjevi pod vodom.

Padaline stvaraju velike probleme i u prometu. Voda se izlijeva na ceste zbog čega se promet otežano odvija na relacijama između Jakšića i Vetova te Kuzmice i Pleternice, posebice u Veseloj. Voda se slijeva u dvorišta i prelazi preko ceste u Frkljvcima i Kadanovcima. Javljaju nam čitatelji i da im u tim mjestima voda ulazi u podrume.

Koliko smo mogli vidjeti na terenu su ophodnje Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste. Potrebni su manji zahvati kako bi se putni kanali pročistili jer se voda iz njih izlijeva na cestu. Kako doznajemo, ako kiša ne smanji svoj intezitet padanja veoma će se brzo pojaviti i problem sa izlijevanjem vode na cesti u Kamenskoj, na već poznatom mjestu koje je u ovakvim uvjetima uvijek kritičan.

Voda na cesti stvara probleme i na drugim prometnicama iz kojeg razloga iz Hrvatskih cesta vozače pozivaju na oprez i poštivanje postavljene prometne signalizacije.

IMG_1003

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: