Kiša nije omela natjecanje konja

Autor: Jelenko Topić

MIHALJEVCI – Konjogojska udruga “Vallis Aurea”  organizirala je  tradicionalnu manifestaciju “Zlatne grive zlatne doline” u sklopu koje su održane 7. izložba konja i 11. revijalna utakmica u vožnji dvoprega. Nastupila su grla iz više županija kontinentalne Hrvatske. Unatoč kišnom i hladnom vremenu predviđeni program je ostvaren izuzevši natjecanje u vuči trupaca, a zbog takvih uvjeta sve je pratio mali broj gledatelja.

U kolekciji pastuha pobijednik je Zoran, hrvatski hladnokrvnjak uzgajatelja Mate Terzića iz Velike, drugi je bio pastuh Veseli, a treći pastuh Musa, uzgajatelja Željka Adžića iz Mihaljevaca. Šampion među pastusima je ponovno Astor, uzgajatelja Damira Pavkovića iz Trenkova.

Među mlađim pastusima pobijedio je Cezar, uzgajivača Branka Bugarinovića iz Lasovca, drugi je Sokol, uzgajivača Josipa Tučkorića iz Šagovca, a treći Jadran L-9, uzgajivača Ivice Hranića iz Garešnice. Kod kobila najbolje ocjenjena je bila Vilma HH 297 uzgajivača Ive Laktića iz Godnjaka, druga je Zlatka, uzgajivača Ante Stojanca iz Gornje Vrbe, a treća je Vranka, uzgajivača Mihaljevčanina Željka Adžića. Kod kobila koje imaju ždrijebe najvišu ocjenu ima Zlatica s ženskim ždrebetom Luna uzgajivača Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, dok je druga mjesto osvaja Šara s muškim ždrebetom, uzgajivača Mihajla Nikolića iz Slav. Broda.
Željko Adžić iz Mihaljevaca, vlasnik je i najbolje omice, a slijede Zora, uzgajivača Mate Terzića iz Velike i treća Dorka, uzgajivača Slavka Biondića iz Slav. Broda.
Na zanimljivoj utakmici zaprega najviše umješnosti, preciznosti i brzine imao je dvopreg Igora Delvechia iz Požege, drugi je dvopreg Damira Pavkovića iz Trenkova, a treći mjesto osvojio je Nenad Horvat iz Požege.

U sadržajnom programu nastupili su folkloraši KUD “Šijaci” iz Biškupaca i tamburaški sastav “Srce bećarsko”.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot