Kempfova škola ipak dobiva novog ravnatelja

Autor: Požega Portal

Osnovna škola Julija KempfaPOŽEGA – Brojni prijepori oko imenovanja novog ravnatelja odnosno nove ravnateljice Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi prema svemu sudeći sinoć su, kako doznajemo, na sjednici Školskog odbora i konačno riješeni, nova će ravnateljica, sa 10.studenim biti Kornelija Sabljak.

Bile su zanimljive prethodne sjednice na kojima se raspravljalo i razmatralo o imenovanju novog ravnatelja budući da dosadašnjem ravnatelju Draganu Zovku mandat istječe sa 9.studenim ove godine. Padale su i teške riječi sa svih strana i brojne optužbe da se radi o pritiscima i određenim nepravilnostima što je ipak rezultiralo konačnim pravorijekom nadležnih službi. Bilo kako bilo sve je okončano. Zbog anonimne prijave koja je upućena na adresu resornog ministarstva bio je i nadzor prosvjetne inspekcije koja je utvrdila da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji u imenovanju novog ravnatelja.

– Povodom anonimnih podnesaka u svezi izbora i imenovanja ravnatelja  Osnovne škole Julija Kempfa, Dr. Franje Tuđmana 2, 34000 Požega, (u daljnjem tekstu: Škola) 22. listopada 2014. godine obavljen je inspekcijski nadzor. Inspekcijskim nadzorom nije utvrđeno da je Škola prekršila propise u postupku izbora kandidatkinje Kornelije Sabljak za ravnateljicu Škole  te nije bilo elemenata za poduzimanje mjera prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji. Izvješće je 23. listopada 2014. dostavljeno Upravi za odgoj i obrazovanje, Zagreb – stoji u priopćenju kojeg smo dobili iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojeg potpisuje Anja Korda, savjetnica u Kabinetu ministra.

Odluka o imenovanju nove ravnateljice Kornelije Sabljak koju je donio Školski odbor upućena je nadležnom ministarstvu koje nije osporilo navedeno imenovanje iz kojeg razloga je protekom 15 dana od donošenja odluke odnosno zaprimanja odluke kao takva postala pravomoćna i izvršna budući da nije osporena od strane nadležnog ministra za obrazovanje. Dužnost ravnateljice osnovne škole Julija Kempfa Kornelija Sabljak obnašat će u narednih pet godina, nadamo se uspješno.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića