Katolička škola promiče prirodne ljepote Požeštine: Najmanjeg hrvatskog guštera predstavili znanstvenicima iz Hrvatske i okolice

Autor: D.K.

POŽEGA/POREČ – U sklopu Hrvatskog biološkog kongresa u Poreču održan je Balkanski herpetološki simpozij gdje su učenici Katoličke gimnazije predstavili projekt „Kako sačuvati najmanjeg guštera u Hrvatskoj“, a koji su izradili u suradnji s Parkom prirode Papuk te Hrvatskim herpetološkim društvom – HYLA. Škola je pozvana da svoj rad izloži pred poznatim hrvatskim znanstvenicima, ali i onima iz okolice.

Školu je najprije predstavio Danijel Barišić, učenik 3.b razreda, a projekt sada već iskusni Mario Janković. Moderator cijeloga programa, poznati herpetolog dr. sc. Dušan Jelić, u predstavljanju predavača pohvalio je rad i nastup naših učenika te dodao kako ima budućnosti za hrvatski obrazovni sustav kada ovakve projekte izrađuju i na ovaj način prezentiraju srednjoškolci. U sklopu Hrvatskog biološkog kongresa održano je preko 50 raznih izlaganja iz 15-ak različitih zemalja.

Učenici su također imali priliku vidjeti izložene znanstvene postere istraživačkih radova iz Hrvatske i okolice, te načine na koji se izlažu i o njima debatira. Imali su priliku kratko poslušati i plenarno predavanje prof. Igora Stagljara koji je s prof. dr. sc Ivanom Đikićem sa Sveučilišta u Frankfurtu zajedničkim radom otkrio liječenje nekoliko ljudskih tumora.

Katolička gimnazija u suradnji s Parkom prirode Papuk te podrškom Požeško-slavonske županije nastavlja na promociji i zaštiti prirodnih ljepota požeškog kraja.

Učenici Katoličke škole na Balkanskom herpetološkom simpoziju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: