Katedralni trg dobiva nove vizure koje će biti ponos Požege (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Radovi na rekonstrukciji i uređenju požeškog Trga sv. Terezije koja je jedna od najvećih ovogodišnjih ulaganja grada Požege dobro odmiču i kako sada stvari stoje bit će dovršeni do planiranog roka tj. do blagdana sv. Terezije Avilske, zaštitnice ovoga grada.

Kako je poznato odnedavno je tim prostorom zabranjen promet motornih vozila, a najavljuje se da će tako ostati za sva vremena što znači da će se proširiti pješačka zona Požege.

 

Ovih dana radnici tvrtke Presoflex gradnja počeli su postavljati kocke na podlogu tj. plohu trga što je vrlo zahtjevan posao jer se praktički u potpunosti obavlja ručno. Iz te podloge će sa rasvjeta širiti cijelim prostorom trga što će donijeti dodatnu ljepotu arhitekturi ovog dijela barokne Požege pogotovo noću.

 

Na podlozi nedaleko spomenika fra Luki Imbrišimoviću Sokolu nazire se buduća glazbena fontana koja će kao i ostali dijelovi Trga sv. Terezije zasigurno biti na ponos građana Požege jer su tako zanimljivi sadržaji prava rijetkost u našim gradovima. Taj će prostor vjerojatno biti zanimljiv za fotografiranje kako Požežana i Požežanki tako i njihovih gostiju, zatim mladenaca nakon obavljenih vjenčanja u katedrali i drugim požeškim crkvama, ali i posjetitelja ovog grada pogotovo u prigodi velikih blagdana i euharistijskih slavlja koja su česta u katedralnoj crkvi Požeške biskupije.

Grad Požega ovdje će uložiti više od osam milijuna kuna, a očekivanja su da će nove vizure starog povijesnog dijela grada opravdati očekivanja kako stručnjaka i znatiželjnika, tako i građana ne samo Požege već i  ovog kraja.

Paralelno sa uređenjem trga traje i obnova i ličenje pročelja na katedrali, zgradi Župnog dvora i susjednoj Dvorani sv. Terezije što će također doprinijeti ljepšem izgledu cijelog tog okruženja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: