Katanci vječne ljubavi….

Autor: Ljubiša Aleksić

…Kada se dvoje mladih zaljubi i iskreno zavoli tada im je želja da ta ljubav vječno traje. Najbolja metoda da se takva želja ostvari je da zaključaju svoju vječnu ljubav sa dobrim “katancem” na mostu koji vodi u park i bace ključeve u Orljavu! To je garancija da će ljubav trajati… A, koliko dugo tada nije ni važno. Ne može se opstanak ljubavi planirati. Uvijek postoje unutarnji i vanjski utjecaji koji je žele ugroziti. To je prava bitka između osjećaja, logike, pameti i potrebe da se za ljubav žrtvuje.

Katanac ljubavi mogu i žele postaviti samo mlade osobe koje se iskreno vole!  Fatalna ljubav totalno zaludi mozak i kada je uzvraćena tada je doista simpatično takvu vezu zaključati i to na mostu koji je simbol spajanja. I, kada prelazite ovaj mali most osjeti se u zraku miris ljubavi. Netko se ipak voli u ovom gradu.

Takvi katanci imaju i drugu funkciju – oni čuvaju most od prirodnih neprilika. Tako su sve velike poplave prošle godine došle i otišle ispod mosta bez problema. Zaključani katanci ljubavi nisu ni trepnuli! Ali, na jednom novom armiranom, betonskom mostu u selu Boričevci nije bilo niti jednog katanca i što se dogodilo – pukao je kod naleta prve bujice kao čokolada! Pričali su seljani, a kao da se oni u nešto razumiju, da most nije imao pilote. Što će mostu piloti? Pa, piloti voze avione! Ne i ne! Nije imao, tvrdili su, pilote i voda je potkopala noseće stupce koji su zatim svojom težinom propali i povukli sredinu mosta, i… I, kako da ja njima objasnim da taj most nije imao katance ljubavi koji bi ga čuvali od svih neprilika? Ne bi oni to mogli shvatiti…

A, ovdje u gradskom parku i vrane znaju što je ljubav i da je najbolje svoja gnijezda i svoje, tako nam potrebne, potomke stvoriti i odgojiti pored mosta ljubavi. Sve je to povezano i ništa nije bez veze. Pametne su to ptice bez obzira što nose crno perje i što netko misli da nam se crno piše. Stigle su u park iz Baranje i Vukovara kada je započeo rat i zadržale se, jer im se ovdje sviđa. Vole udisati miris čokolade dok gledaju semafore i budući rotor.

Ipak, možda bi trebalo jedan ključ zadržati?  Postoji više razočaranih i nesretnih ljubavi od skladnom srećom vezanih. Tada bi se katanac otključao i uklonio da ne podsjeća i da ne smeta drugima iz kojih zrači ljubav…

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »