Karavana za Vukovar devetu godinu za redom kroz Požegu /FOTO GALERIJA/

POŽEGA- Devetu godinu za redom bikeri i bikerice, povodom obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, voze od Korčule do Vukovara grada heroja u karavani pod poznatim geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Karavana je večeras stigla u Požegu, a aao i prethodnih godina, cijelim putem karavani su se priključivali motoristi iz drugih gradova i klubova. 

Zajedno sa domaćinima, moto klubom Independent i požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, na Trgu 123. brigade sudionici karavane zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima.

-Deveta karavana, 25. obljetnica. Skupilo nas se ove godine veliki broj, peti dan na putu ima nas preko 200 motora.Vozimo od juga do istoka Hrvatske i pri tom se prisjećamo poginulih hrvatskih branitelja, nažalost na puno mjesta se zaustavljamo, da bi zapalili svijeću, odali počast i pomolili se za njihove duše, za njih koji su najviše dali kako bi se danas slobodno vozili po hrvatskim cestama. I ponovit ću ono što sam rekao  prve godine karavane – ma koliko teško i hladno na motoru bilo, nikada nam neće biti teško kao što je bilo onima zbog kojih vozimo – rekao je Đani Radovanović iz MK Korčula.

Goste koji zaslužuju naklon, pozdravio je prigodno i prvi čovjek Požege Vedran Neferović.

-Najprije treba iskazati zahvalnost svim dobrim ljudima na motorima, svima koji su plemeniti cilj da se Vukovar i vukovarsko stradanje ne zaboravi, uspjeli što više približiti građananima i pokazati što se snažnom voljom 25 godina nakon rata, devet godina zaredom može napraviti. Obilaskom Slavonije, svih ovih mjesta gdje su bila stradanja oni čuvaju dignitet  i ovu tradaciju riskirajući pri tom isto tako na ovoj zimi svoje zdravlje. To je vrijedno poštovanja – rekao je gradonačelnik Neferović.

Deveti put požeški čopor dočekao je karavanu. Uvijek dobri domaćini, Požežani su pripremili  sudionicima karavane okrepljujuću slavonsku večeru i druženje u prostorima NK Dinamo u Vidovcima. Još nekoliko postaja čeka ih do konačnog cilja. Sretan put!

/Foto: D.Mirković /

0 Comment