Karavana sjećanja u Požegi /FOTO/

Autor: S.P.

Moto karavana koju pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”čine motociklisti iz cijele Hrvatske večeras je stigla u Požegu. Na svom tradicionalnom putovanju koje je počelo u Smokvici na Korčuli, preko Prevlake do Vukovara, i ove godine odat će počast žrtvama grada heroja u Domovinskom ratu. Do Požege je došlo više od 200 motora, očekuju kako će im se do Vukovara priključiti bar još toliko.

Čak je i studeni večeras milostivo zanemario svoje ime pa je, uz toplinu susreta i žar misije vrijedne poštovanja, ugrijao ozračje oko motoriziranih junakinja i junaka. S domaćinima, požeškim Moto klubom Independent već tradicionalno, na Trgu 123. brigade zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima. Ovogodišnja karavana 14. po redu, baš kao i prethodne, u popudbini nosi snažne emocije.

Jer, kako kaže vođa karavane Đani Radovanović iz MK Korčule, svake je godine broj sudionika sve veći što dokazuje snagu onih koji tako čuvaju uspomene na branitelje utkane u temelj ove države.”Bogu hvala i usprkos uvjetima COVIDA ima nas pozamašan broj. To samo povrđuje da narod ništa ne može spriječiti da oda počast onima koji su i omogućili da danas možemo voziti kroz Hrvatsku. Domaćin nam je MK Independent i kao svake godine, prvo smo došli ovdje, kod ovog spomen obilježja u Požegi zahvaliti i pokloniti se,” rekao je Đani.

Ispred domaćina MK Independent, predsjednik Ivan Tolić Iko nije krio ponos. “Veliko nam je sada srce, veće od zvona crkvenog! Došli su nam vrlo dragi prijatelji i gosti, hvala Bogu i vrijeme ih je poslužilo. A dočekat ćemo ih baš po slavonski, kao pravi domaćini u našoj klupskoj kući, na našem imanju. Pripremili smo dobru večeru, nakon odmora očekuje ih i doručak i hvala im svima da su tu,” rekao je Iko. Karavana sjećanja, nakon odmora u Požegi, kreće dalje ka gradu heroju – sretan put!

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot