Kaptolački vinogradari kuhali pudarski kotlić pokraj zajedničkog vinograda /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL –  Udruga vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol slaveći završetak berbe vinograda u svome kraju organizirala je na prostoru Sportskog parka u Kaptolu svoju tradicionalnu šestu jesensku priredbu „Pudarijada 2016.“

Prethodnih dana oni su obrali svoj zajednički vinograd sa nekoliko desetaka trsova.

Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinogradara i voćara općine Kaptol

-Pudari su čuvari vinograda, koji taj posao obavljaju prije berbe grožđa. Ovako okupljani kuhamo pudarski kotlić za naše prijatelje i sve one koji su nam pomagali u vinogradu tijekom godine, te za drage nam goste – istakao nam je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge.

Tu je bilo petnaestak ekipa koje su kuhale pudarski kotlić, a u njemu se našlo svakakvih povrtnica, ali i različitih vrsta suhomesnatih proizvoda, kao i mesa domaćih životinja i divljači ovisno o afinitetu pudara koji kuha.

Njihov je trud pomalo ometala kiša, ali upornošću su uspjeli privesti kraju kuhanje kotlića nakon čega je uslijedila degustacija, te druženje pudara i njihovih gostiju.Kažu da su zadovoljni urodom, a očekuju i kvalitetna vina od ovogodišnjeg grožđa koje se uveliko prerađuje u mošt kako bi uskoro uslijedilo tradicionalno Krštenje mošta koje će Kaptolčani imati uz Martinje 12. studenog.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: