Kaptolački vatrogasci pokazali spremnost, uvježbanost i efikasno djelovanje /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POKAZNA VATROGASNA VJEŽBA

KAPTOL – S četiri traktorske cisterne i tri navalna vozila, opremom koju posjeduju, kaptolački vatrogasci pokazali su spremnost, uvježbanost i efikasno djelovanje. Uprizorili su sve to na pokaznoj vatrogasnoj vježbi istaknuvši gašenje požara uz osiguranje neograničene količine vode s lokalnog potoka Kaptolka i to na udaljenost od više četiri stotine metara i visinsku razliku.

blankNa pokaznoj vježbi sudjelovala su pripadajuća društva vatrogasnog centra Kaptol s vatrogasnim traktorskim cisternama iz Doljanovaca, Podgorja, Alilovaca i Golog Brda.

Ukupno je na vježbi sudjelovao 41 vatrogasac.

Gubitke tlaka zbog visine i dužine dopremanja vode vatrogasci su na vježbi uspješno riješili traktorskim cisternama i njihovim pumpama. Naime, pumpom je voda iz potoka cijevima prebačena do traktorske cisterne, a ona sa svojom pompom do naredne i tako četiri u nizu do navalnih vozila opskrbljenim s vodenim topovima koja su “gasila požar” na kaptolačkoj tvrđi.

blankVježbu su pratili kaptolački načelnik Mile Pavičić, njegov zamjenik Josip Soudek te predsjednik općinskog vijeća Damir Poljanac. Nisu skrivali zadovoljstvo provedenom vježbom, profesionalnošću svojih vatrogasaca i njihovog zapovjednika Josipa Svobode koji je osmislio vježbu.

Na vježbi je utvrđeno stanje opreme, te provjerena sredstva veze.

Vježba je pokazala da se mještani naselja kaptolačke općine mogu ponositi svojim vatrogascima i biti sigurni da će svaku ugrozu brzo, efikasno i profesionalno odraditi.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića