Kaptolački lovci na radnim akcijama vlastitim traktorima razvoze hranu za divljač, a obnovili su oštećene objekte /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo „Vepar“ iz Kaptola na godišnjoj skupštini je prihvatilo izvješća o radu, a nazočili su načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić, predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, te predstavnici tamošnjih udruga.

Bertelović je lovcu Đuri Vidiću iz Velike uručio zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza za 50 godišnji lovački staž.

-Imali smo niz radnih akcija kroz koje smo vlastitim traktorima izvezli u lovišta 20 tona kukuruza, 6 tona jabuka, više prikolica silaže i ostale zrnate hrane, te soli, a redovno održavamo lovno-tehničke objekte – kazao je u izvješću o radu predsjednik Zvonko Svoboda-Baraba i dodao da ohrabruje uključivanje mladih u rad društva. Sanirali su krov i solarne panele na lovačkoj kući u Doljanovcima koju je oštetilo nevrijeme, a vrijednost poslova je više od 30 tisuća kuna.

Ovdje je uočen veliki broj lisica u naseljima, a lovci dosljedno provode naredbu o pojačanom odstrelu divljih svinja. Ove godine planiraju sanirati krovište na kući Lovne grupe Kaptol, kao i obnoviti lovačku kuću na predjelu Vodica, a kupit će fazanske piliće kako bi poboljšali fond te divljači.

Istaknuta je dobra suradnja sa općinom Kaptol čiji je načelnik pohvalio rad LD „Vepar“, a uz njihovu potporu očekuju obnovu zgrade u mjestu gdje se nalaze prostorije društva što se odnosi na izmjenu stolarije i uređenje pročelja.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: