Kanalizacija sa sjevera Požege kroz Donje Emovce sve do Zlatnog luga

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Prigodnim okupljanjem žitelja Donjih Emovaca i Emovačkog Luga, radnika na izgradnji i čelnika grada obilježen je završetak radova na postavljanju kanalizacije kroz ta dva prigradska naselja, te sanaciji kolnika nakon obavljanja tih poslova.

-Drago mi je da su izvedeni ovi radovi značajni za dva naselja, kojima je bila nositelj Tekija, te da je obnovljen kolnik nakon iskopa za ovu gradnju – istakao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović, koji je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ninom Smolčićem bio među žiteljima tih naselja.

Radost nisu krili ni deseci okupljenih mještana, kao i radnici koji su izvodili ovaj zahvat.

-Gradnja kanalizacijske mreže nam mnogo znači jer se stvaraju uvjeti za bolji život i viši zajednički standard što znači i opstanak mladih obitelji u našim mjestima – kazao nam je Davor Pandžić, predsjednik Mjesnog odbora Donji Emovci. Tu je bio je požeški poduzetnik Thomas Heinz Panžić, vlasnik Zlatnog luga u čijem objektu u Donjim Emovcima su se družili okupljeni u ovoj prigodi.

-Ukupna dužina cjevovoda uključujući kanalizacijsku mrežu kroz Donje Emovce i Emovački Lug sve do turističkog naselja Zlatni lug, te dio Frankopanske ulice u Požegi iznosi 4.230 metara gravitacionog voda i 410 metara tlačnih vodova–ističe dipl. ing. Dragutin Dragojlović, koji je obavljao nadzor nad ovim radovima, te dodaje da je sistem odvodnje ovdje riješen gravitacionim i tlačnim vodovima, a izgrađene su u dvije crpne stanice.

Za ove radove uključujući i sanaciju kolnika lokalne ceste kroz selo Donji Emovci u dužini od 850 metara utrošeno je 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurali tvrtka za vodoopskrbu i odvodnju Tekija iz Požege i Hrvatske vode.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot