Kanalizacija sa sjevera Požege kroz Donje Emovce sve do Zlatnog luga

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Prigodnim okupljanjem žitelja Donjih Emovaca i Emovačkog Luga, radnika na izgradnji i čelnika grada obilježen je završetak radova na postavljanju kanalizacije kroz ta dva prigradska naselja, te sanaciji kolnika nakon obavljanja tih poslova.

-Drago mi je da su izvedeni ovi radovi značajni za dva naselja, kojima je bila nositelj Tekija, te da je obnovljen kolnik nakon iskopa za ovu gradnju – istakao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović, koji je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ninom Smolčićem bio među žiteljima tih naselja.

Radost nisu krili ni deseci okupljenih mještana, kao i radnici koji su izvodili ovaj zahvat.

-Gradnja kanalizacijske mreže nam mnogo znači jer se stvaraju uvjeti za bolji život i viši zajednički standard što znači i opstanak mladih obitelji u našim mjestima – kazao nam je Davor Pandžić, predsjednik Mjesnog odbora Donji Emovci. Tu je bio je požeški poduzetnik Thomas Heinz Panžić, vlasnik Zlatnog luga u čijem objektu u Donjim Emovcima su se družili okupljeni u ovoj prigodi.

-Ukupna dužina cjevovoda uključujući kanalizacijsku mrežu kroz Donje Emovce i Emovački Lug sve do turističkog naselja Zlatni lug, te dio Frankopanske ulice u Požegi iznosi 4.230 metara gravitacionog voda i 410 metara tlačnih vodova–ističe dipl. ing. Dragutin Dragojlović, koji je obavljao nadzor nad ovim radovima, te dodaje da je sistem odvodnje ovdje riješen gravitacionim i tlačnim vodovima, a izgrađene su u dvije crpne stanice.

Za ove radove uključujući i sanaciju kolnika lokalne ceste kroz selo Donji Emovci u dužini od 850 metara utrošeno je 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurali tvrtka za vodoopskrbu i odvodnju Tekija iz Požege i Hrvatske vode.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: