Kako za nekoliko minuta dobiti 140 kuna! Provizije odletjele u nebo – Fina za promjenu novčanica manjeg za one većeg iznosa traži enormnu proviziju

Autor: Jelenko Topić

-Došao sam u požešku poslovnicu Fine i donio 14 tisuća kuna sve u novčanicama od 200 kuna namjeravajući da mi to promijene u krupne tj. da mi daju isti iznos novca u novčanicama od 500 ili tisuću kuna, a službenica sa šaltera mi je kazala da to stoji 140 kuna što me jako iznenadilo jer sam slične zamjene radio kod njih ranije bez ikakve naknade – kaže nam jedan razočarani Požežanin.

Tako ispada da za taj posao koji traje nekoliko minuta Financijska agencija Fina uzme za proviziju čak jedan posto tog iznosa. Postavlja se pitanje što to toliko vrijedi u navedenoj transakciji, te tko to hoće i može platiti?

Službenica je naravno prenijela postupanje koje je naredila njena tvrtka i ona samo radi svoj redovni posao, tako da na njen rad naš sugrađanin nema primjedbe. Netko drugi na višem mjestu koji očigledno nema mnogo dodira sa stvarnošću je donio ovakvu mjeru.

Ne ulazeći u postupak odgovornih u Fini i njihovu (ne)poslovnu odluku čudi ovakav nedostatak elementarnog osjećaja za stvarnost i ljude, kao i okolnosti i vremena u kojima živimo. Takva odluka i postupanje najviše pogađa običnog malog čovjeka sa mizernim primanjima od nekoliko tisuća kuna.

Postavlja se pitanje zar za ovaj postupak Fina treba tražiti enormnu proviziju. Zar za to ne bi bilo dovoljno platiti nekoliko desetaka kuna. Tim prije što su donedavno sve poslovne banke, ali i poslovnice Fine tu transakciju obavljale bez lipe naplate.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88