Kako učiniti našu kožu elastičnijom i zdravijom

Autor: PROMO

Kolagen je najvažniji protein u tijelu koji koži daje strukturu i podatnost te je čini zategnutom. Postoji više vrsta kolagena, ali naše se tijelo sastoji od tipa 1, 2 i 3. Kako starimo, godine života utječu na manju proizvodnju kolagena u koži. Sukladno tome, sve vodi k stanjivanju kože i nastanku bora. Zato stručnjaci savjetuju da bismo trebali obogatiti našu prehranu namirnicama koje obiluju kolagenom, kako bismo prirodnim putem potaknuli elastičnost i pridonijeli zdravlju kože.

Jeste li znali da redovnom primjenom Yasenka proizvoda možete potaknuti proizvodnju kolagena u organizmu i vratiti svojoj koži mladenački izgled? Riječ je o dodatcima prehrani, točnije tekućem kolagenu u kombinaciji s brojnim vitaminima i mineralima koji su odgovorni za obnavljanje vaše kožne iznutra kao i zaglađivanje vidljivih bora.

Yasenka Skinage Collagen Prestige 10000, Yasenka OmniFlex Vital, Yasenka Skinage Collagen Production Intense i mnogi drugi su dodatci prehrani koji odgovaraju svakom tipu kože. Znanstveno su formulirani s ciljem poticanja proizvodnje veće količine kolagena, najzastupljenijeg i, dakako, najvažnijeg proteina u tijelu. Posebno treba spomenuti i kolagen u kapsulama koji sadrži jedinstvenu mješavinu hranjivih tvari i aktivnih sastojaka koji pružaju vašoj koži zaštitu od vanjskih, ali i unutarnjih čimbenika koji na nju utječu.

Jedinstvena kombinacija hijaluronske kiseline, tekućeg kolagena, reservatrola i vitamina C hidratizira beživotnu i umornu kožu te je dubinski hrani iznutra. Prirodni antioksidans u obliku reservatrola sprječava djelovanje štetnih slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje kože i brojna druga zdravstvena stanja. Uz to, hidratizira beživotnu kožu bez sjaja i obnavlja suhu i dehidriranu kožu iznutra. Vitamin A važan je za rast i razvoj stanica; pridonosi čvrstoći i elastičnosti kože te smanjuje bore, zbog čega se ubraja u anti-age vitamine. 

Ostale prednosti kolagena odnose se na promicanje čvrstoće kostiju, ublažavanje bolova u zglobovima, promicanje zdravlja srca i sl. Kolagen, dakle, pomaže u održavanju čvrstoće hrskavice, a svi znamo da je to tkivo koje štiti zglobove. Kako se proizvodnja kolagena s godinama smanjuje, tako se povećava rizik od razvoja degenerativnih bolesti zglobova, poput osteoartritisa, stoga gaje potrebno nadomjestiti u organizmu.

Kolagen daje određenu strukturu arterijama, krvnim žilama koje odvode krv iz srca prema ostalim dijelovima tijela. Nedostatak kolagena uzrokuje slabljenje arterija, što dovodi do ateroskleroze, a ateroskleroza uzrokuje moždani i srčani udar.

Što još čekate? Učinite prvi korak u održavanju zdravlja organizma, ali i zdrave i lijepe kože.

Široki izbor kolagena potražite na Crosst.hr.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88