Kako spasiti EU izbore?

DSC_2151 (Small)POŽEGA – Pod nazivom „Spasimo EU izbore“  Zaklada „Friedrich Ebert“ iz Njemačke, koja djeluje od 1996. godine u našoj zemlji promičući demokratizaciju, kulturu dijaloga i odnose sa manjinama, organizirala je u Požegi u suradnji sa požeškom Udrugom „Terra Slavonica“ zanimljivu radionicu kojoj je ispred udruge domaćin bio Predrag Kusić, a radionicu je vodio Uroš Valentino Saraja, bivši trener lokalne samouprave i dobar poznavatelj prilika unutar EU. Osnovni cilj skupa, koji je održan i u prostoru braniteljske zadruge „Zadrugar“ u Čaglinu za aktiviste toga kraja, povećanje izlaznosti na nedjeljne izbore za Europski parlament.

Pokušavamo ljudima olakšati pristup informacijama , upoznati ih sa modalitetima rada cijele Unije i napose Parlamenta jer su sve odluke bitne za građane – istakao je Saraja koji dodaje da je u Hrvatskoj veliko povjerenje građana u EU parlament što se ne očituje na izborima.

Polaznici radionice u Požegi bili su predstavnici udruga i civilnog sektora, Zavoda za zapošljavanje, manjina i drugi, a bilo je riječi o načinu rada EU parlamenta, izborima, ulozi zastupnika itd.

-Moramo osvijestiti građane da kroz svoje zastupnike u EU parlamentu mogu riješiti konkretne probleme, predstaviti svoje razvojne projekte i slično- zaključio je Uroš  Valentino Saraja.

0 Comment

Send a Comment