Kako prepoznati izvore stresa?

Autor: D.K.

Svjetskog dana socijalne skrbi-učesnici radionicePOŽEGA – Povodom Svjetskog dana socijalnog rada  Centar za socijalnu skrb Požega na temu održao je zanimljivu jednodnevnu radionicu na temu kako prepoznati izvore stresa, kako svjesno birati učinkovit i zdrav odgovor na stres, steći otpornost na negativne utjecaje ali i kako biti proaktivan u stresnim situacijama.

Prema riječima ravnateljice centra za socijalnu skrb Martine Vlašić socijalni radnici ali i druge pomažuće struke od psihologa, defektologa, pedagoga,odgajatelja i slično  svakodnevno  se nalaze pred sve većim problemima i izazovima u svom radu što zahtjeva i sve veći angažman stručnjaka  zbog aktualne socijalne i ekonomske krize.

Martina Vlašić ravnateljica Centra za soc.skrb Požega

-Korisnici koji nam svakodnevno dolaze suočeni su s mnogim problemima od dugotrajne nezaposlenosti do socijalno ekonomskih problema. Kako bi se nosili s njima i kako bi im pomogli ne rijetko su i socijalni radnici pod stresom i zato su ovakve radionice izuzetno važne – rekla je Vlašić.

Radionica povodom Svjetskog dana socijalne skrbi

Budući da stres umnogome smanjuje kvalitetu življenja ,pogoršava zdravlje, ali i utječe na odluke, produktivnost ali i način na koji donosimo odluke  izuzetno je važno znati se nositi sa stresom, doznajemo od voditeljice radionice Martine Kvarentan. ” Kada smo pod stresom jedan od savjeta je da se  uvijek pitamo zašto je ovo što nam se događa dobra  stvar i što mogu iz toga naučiti i to je uvijek dobar način gledanja na ono što nam se događa. Uvijek se radi o nečemu za što mislimo da tomu nismo dorasli ili to nećemo moći riješiti. Općenito radi se o percepciji problema,” rekla je voditeljica radionice.

Radionicu  o stresu Centar za socijalnu skrb Požega održao je u suradnji s tvrtkom Znatiželja d.o.o. iz Zagreba a u povodu Svjetskog dana socijalnog rada.

Svjetskog dana socijalne skrbi-učesnici u rješavanju zadatka

Više iz kategorije