Kako prepoznati izvore stresa?

Autor: D.K.

Svjetskog dana socijalne skrbi-učesnici radionicePOŽEGA – Povodom Svjetskog dana socijalnog rada  Centar za socijalnu skrb Požega na temu održao je zanimljivu jednodnevnu radionicu na temu kako prepoznati izvore stresa, kako svjesno birati učinkovit i zdrav odgovor na stres, steći otpornost na negativne utjecaje ali i kako biti proaktivan u stresnim situacijama.

Prema riječima ravnateljice centra za socijalnu skrb Martine Vlašić socijalni radnici ali i druge pomažuće struke od psihologa, defektologa, pedagoga,odgajatelja i slično  svakodnevno  se nalaze pred sve većim problemima i izazovima u svom radu što zahtjeva i sve veći angažman stručnjaka  zbog aktualne socijalne i ekonomske krize.

Martina Vlašić ravnateljica Centra za soc.skrb Požega

-Korisnici koji nam svakodnevno dolaze suočeni su s mnogim problemima od dugotrajne nezaposlenosti do socijalno ekonomskih problema. Kako bi se nosili s njima i kako bi im pomogli ne rijetko su i socijalni radnici pod stresom i zato su ovakve radionice izuzetno važne – rekla je Vlašić.

Radionica povodom Svjetskog dana socijalne skrbi

Budući da stres umnogome smanjuje kvalitetu življenja ,pogoršava zdravlje, ali i utječe na odluke, produktivnost ali i način na koji donosimo odluke  izuzetno je važno znati se nositi sa stresom, doznajemo od voditeljice radionice Martine Kvarentan. ” Kada smo pod stresom jedan od savjeta je da se  uvijek pitamo zašto je ovo što nam se događa dobra  stvar i što mogu iz toga naučiti i to je uvijek dobar način gledanja na ono što nam se događa. Uvijek se radi o nečemu za što mislimo da tomu nismo dorasli ili to nećemo moći riješiti. Općenito radi se o percepciji problema,” rekla je voditeljica radionice.

Radionicu  o stresu Centar za socijalnu skrb Požega održao je u suradnji s tvrtkom Znatiželja d.o.o. iz Zagreba a u povodu Svjetskog dana socijalnog rada.

Svjetskog dana socijalne skrbi-učesnici u rješavanju zadatka

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot