Kako je dobro biti čovjek, a ne rob….

Autor: D.K.

“Kako je dobro biti čovjek koji živi po zakonitosti sunca, mjeseca, zvijezda, po zakonitostima biljaka i životinja. Po zakonitostima svoje savjesti, svoga srca i svojih osjećaja. Koji živi po zakonitostima svojih poštenih roditelja, prijatelja, dobročinitelja. Kako je dobro biti čovjek, a ne rob. Kako je dobro vladati tijelom i užitcima, jelom, pićem i cigaretama, drogom, politikom i javnim medijima, a ne biti njihov rob”, piše Tomislav Ivančić u knjizi “Minuta za tebe”.

Čini se kao da je moral danas u stečaju. Nema svetih načela i jasnih etičkih mišljenja. Za užitak, zabavu i novac sve se može prodati. Društvo na to šuti. Nemoralna mišljenja i nemoralni zakoni traže svoja priznanja u društvu.

I pokuša li netko predložiti jasnu moralnu i kritičnu disciplinu u životu proglasit će ga svi mediji konzervativnim. Dobro je došlo na optuženičku stolicu. Zlo ima svugdje odvjetnike i dobro prolazi. To su vremena kada se traže pravednici i mudri normalni ljudi.

Treba plivati protiv struje. Zastupati istinu protiv mase i ulice.Treba plivati protiv struje. Zastupati istinu protiv mase i ulice.

To su za poštene, vrijedne i trijezne ljude dragocjena vremena. Vremena svjedočenja i otpora. Biti u masi ili samosvojan sa vlastitim identitetom i mišljenjem. U takvim prilikama izrastu velikani i to je ono što nam danas najviše treba. Lako je ići nizbrdo, kliziš sam od sebe, ali uspinjati se, to boli. Teško dišeš, hvata te neprestano napast da radije prestaneš se uspinjati.Ali kad se uspeš na vrh, ponosan si. Pobijedio si čitav svijet. Sve probleme, sve depresije, sva odstupanja od zakona istine, sve si pobijedio.

Ali kad se uspeš na vrh, ponosan si. Pobijedio si čitav svijet. Sve probleme, sve depresije, sva odstupanja od zakona istine, sve si pobijedio.

Ti si novi čovjek, genijalan, strašan, jedini. Kako je dobro biti čovjek koji živi po zakonitosti sunca, mjeseca, zvijezda, po zakonitostima biljaka i životinja. Po zakonitostima svoje savjesti, svoga srca i svojih osjećaja. Koji živi po zakonitostima svojih poštenih roditelja, prijatelja, dobročinitelja. Kako je dobro biti čovjek, a ne rob. Kako je dobro vladati tijelom i užitcima, jelom, pićem i cigaretama, drogom, politikom i javnim medijima, a ne biti njihov rob.

Čini se kao da je moral danas u stečaju. Nema svetih načela i jasnih etičkih mišljenja. Za užitak, zabavu i novac sve se može prodati. Društvo na to šuti. Nemoralna mišljenja i nemoralni zakoni traže svoja priznanja u društvu.

I pokuša li netko predložiti jasnu moralnu i kritičnu disciplinu u životu proglasit će ga svi mediji konzervativnim. Dobro je došlo na optuženičku stolicu. Zlo ima svugdje odvjetnike i dobro prolazi. To su vremena kada se traže pravednici i mudri normal…Prikaži više

Izvor: hkm.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88