Kako iskoristiti staru školsku zgradu?

Autor: Jelenko Topić

Prilagođena slika (Small)ORLJAVAC – Mnogo problema tišti žitelje Orljavca i susjednih sela zapadniog dijela Požeške kotline. Ponajveći je nedostatak prodavaonice mješovite robe jer i zbog najmanje sitnice moraju poći desetak kilometara dalje.

-Nije dobra prometna povezanost jer ima malo autobusnih linija- kaže Ankica Dragaš, predsjednica Mjesnog odbora Orljavac.

Zbog toga ali i velike nezaposlenosti i slabe perspektive ovog brdsko-planinskog nerazvijenog područja mladi odlaze u sredine gdje mogu zarađivati i egzistirati sa svojim obiteljima.

Ankica Dragaš, predsjednica Mjesnog odbora Orljavac

-U zadnjih pet mjeseci otišlo je odavde 11 mladih osoba, a ovih dana na odlazak se sprema još jedna mlada obitelj – nastavlja predsjednica Dragaš.

Podosta planova vezano je uz korištenje nekadašnje zgrade osnovne škole u Orljavcu koja je devastirana za vrijeme Domovinskog rata, no još uvijek je prazna, a taj veliki objekat bi se mogao početi koristiti uz mala ulaganja.

-Koliko znam bio je raspisan natječaj da se iznajmi zgrada, bili su zainteresirani ljudi koji vode komunu za liječenje ovisnika, no navodno su odustali zbog visokog iznosa najma zgrade- tvrdi Ankica Dragaš, koja razmišlja da bi najbolje bilo u tom objektu otvoriti pogon za preradu voća i povrća jer je ovo prije rata bio poznati voćarsko-povrtlarski kraj sa velikim nasadima u dolini Orljave. Uz to predlažu da se tu otvori dom umirovljkenika jer je općepoznato da takvih objekata manjka ne samo u požeškiom krraju već i na drugim područjima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: