Kaić uputio prigovor zbog brojnih nedostataka

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO dvorac zimaKUTJEVO– Zbog podignute optužnice protiv njega zbog zlouporabe položaja danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić podnio je putem požeškog odvjetnika Zdenka Farkaša prigovor Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, odnosno njihovoj stalnoj službi u Požegi. Optužnica je podignuta zbog prodaje kutjevačkog dvorca.

Tom optužnicom ni nakon dopunjene istrage iz 2009. godine nisu otklonjeni nedostaci koji tu optužnicu čine nepodobnom za suđenje jer je već iz podataka o optuženiku vidljiva pogrešna ocjena da je okrivljenik u bijegu iako je nesporno dostupan i ima poznatu adresu, te čitavo vrijeme istrage komunicira sa sudom i naznačuje adresu na kojoj se nalazi- tvrdi u prigovoru odvjetnik Farkaš koji je zatražio da se optužnica vrati Državnom odvjetništvu radi otklanjanja nedostataka.

U nastavku se osporava zaključak odvjetništva da je optuženi Kaić u svojstvu direktora d.d. Dvorac Kutjevo zaključujući ugovor o kupoprodaji dvorca prekoračio ovlasti jer je razvidno da je tijekom prethodne istrage direktor na osnovu odluke Nadzornog orbora te tvrtke bio ovlašten zaključivati kupoprodajni ugovor za vrijednost od 850 tisuća njemačkih maraka, a nadležna tijela tvrtke odredila su time i procjenu tržišne vrijednosti nekretnine.

Dvorac Kutjevio d.d. u međuvremenu je brisano iz sudskog registra tako da ne postoji oštećenik, a  ulagači, među kojima je i Kaić, se kroz ovu prodaju nisu uspjeli u potpunosti namiriti. Ovim prigovorom osporavaju se i izjave nekih svjedoka iz prethodne istrage, te napominje da nema valjanih dokaza o počinjenu djela koje se Kaiću stavlja na teret iz čega proizlazi da nije moguće donijeti osuđujuću presudu

(Foto: Dražen Krstanović)

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek