Kad vlast udari u glavu: Ruši li Josip Budimir s političke funkcije svog stranačkog šefa Ivicu Malnara?

Autor: D.K.

Karte su složene, radna mjesta podobnima i poslušnima odavno podijeljena, stranačka kampanja je više nego dobro odrađena, a aktualni gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir premoćno pobijedio na lokalnim izborima i time postao još čvršći u udobnoj gradonačelničkoj fotelji.

Podsjetimo, na svibanjskim je izborima pobijedio u prvom krugu s gotovo 74 posto glasova birača koji su izišli na birališta. Veliki je to vjetar u leđa i razlog da čovjek poput još uvijek mladog gradonačelnika Budimira dobije daleko veće samopouzdanje na dužnosničkoj funkciji. Pitanje je samo je li Budimir svjestan da je upravo stranka koja ga je kandidirala bila presudna da dobije toliki broj glasova.

Prema nekim informacijama, Budimir pomalo sve to zaboravlja i okreće neke nove stranice u svom gradonačelničkom radu. Sve očitije marginalizira svog dojučerašnjeg zamjenika, a danas samo političkog šefa Ivicu Malnara koji je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, i koji čak nije ni član Gradskog vijeća. U prijašnjim sazivima Malnar je uvijek dominirao, raspravljao, pojašnjavao i vodio glavnu riječ jer je bio itekako upoznat sa svim potezima i radnjama gradske uprave, od financija do operativnih i svih drugih poslova.

Na novim stranicama Budimir je počeo pisati nekim drugim slovima uz pomoć brojnih koje je zaposlio bilo u Gradskoj kući, Europskoj razvojnoj agenciji, Turističkoj zajednici, Komunalcu i sl. Svi stručni i „transparentno“ zaposleni, ali i odani jer ipak lijepo je primiti plaću na vrijeme pa makar i iz kreditno opterećenog proračuna.

Želja aktualnog gradonačelnika Josipa Budimira, prema informacijama koje smo dobili iz dobro upućenih izvora, je što više staviti u stranu Ivicu Malnara, čak do te mjere da je postao nepoželjan u Gradskoj kući kako ne bi dominirao u donošenju bilo kakvih ključnih ali i onih najobičnijih odluka. U tome već Budimir pomalo uspijeva jer je na ključa mjesta uhljebio svoje prijatelje, kumove, sportaše, poznanike i poslušnike koji isključivo slušaju konačnu riječ gradonačelnika, ne mareći što im Malnar govori jer on nema više nikakvu izvršnu moć kakvu je imao dok je bio kao zamjenik.

Može li Budimir bez Malnara upravljati gradom?! Dok neki tvrde kako će Malnar biti sve udaljeniji od bilo kakvih prilika da sugerira što i kako treba raditi, drugi tvrde da će Budimir svog bivšeg zamjenika i još uvijek stranačkog šefa zvati u pomoć kada se pojavi ozbiljniji problem posebice oko financija, likvidnosti i proračuna kojeg neće moći sam riješiti.

Zanimljivo je dobivati informacije o narušenim međuljudskim odnosima i stvaranju klanova u kutjevačkoj gradskoj kući koji se kod gradonačelnika Budimira bore za prevlast kako bi nametnuli svoje stavove i time učinili svoj položaj utjecajnijim. No, dobri međuljudski odnosi unutar kolektiva itekako su važni, a klanovi se redovito obijaju o glavu upravo onima koji ih stvaraju.

Ostaje nepoznanica tko će donositi određene odluke u odsutnosti gradonačelnika Budimira koje su više nego učestale zbog zdravstvenih, sportskih, inozemnih ili drugih razloga. Do sada je uvijek Malnar uskakao i gasio rasplamsanu vatru, a tko će to raditi ubuduće….???

Bilo kako bilo, bit će zanimljivo pratiti funkcioniranje Gradske uprave Kutjeva jer će vrlo brzo na vidjelo izlaziti ono o čemu se sada potiho govori.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88