Kad je najteže, oni su “na prvoj crti”: Požeški zdravstveni djelatnici otputovali na ispomoć kolegama u najvećim korona-žarištima u Hrvatskoj

Autor: D.K.

U nimalo laganim vremenima pandemije koronavirusa požeški su zdravstveni djelatnici pokazali da su im životni poziv, humanost i ljudskost iznad svega.

Kako je trenutačno najveće žarište pandemije na sjeveru Hrvatske, dvoje je liječnika otišlo u pomoć „na prvu crtu“, kolegama čakovečke bolnice. Jedan medicinski tehničar i medicinska sestra su na ispomoći u Varaždinu dok su dvije medicinske sestre trenutačno u Osijeku kako bi svojim kolegama pomogli u ovim itekako teškim vremenima kako za same bolesnike tako i za medicinske djelatnike koji posljednjih mjeseci rade gotovo iznad ljudskih mogućnosti.

Jer, borba s pandemijom traje i dalje, a zdravstveni sustav unatoč tome treba i dalje funkcionirati. Iako je i u Požeško-slavonskoj županiji svakodnevno broj oboljelih poprilično velik, pomoć kolegama u Varaždinu, Čakovcu i Osijeku bila je itekako potrebna. Dvojbe stoga nije bilo te su požeški liječnici, sestre i tehničar u ovo predblagdansko vrijeme napustili svoje domove i otišli pomoći kolegama koji zbog pandemije nemaju vremena za predah.

Ovo je samo još jedan dokaz da su izabrali pravi poziv za koji treba imati veliko znanje, ali i još veće srce.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88