Jubilej lovaca brestovačke „Šljuke“ začinjen s jedanaest odličja zaslužnim članovima

BRESTOVAC –  Lovačko društvo „Šljuka“ iz Brestovca koje okuplja četrdesetak lovca zapadnog dijela Požeške kotline, svečanom sjednicom i izložbom trofeja proslavilo je 90 godina rada. Svečanosti su nazočili zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza Branko Bertelović, načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac, te čelnici okolnih općina ovoga kraja i predstavnici niz udruga te općine.

-Daleke 1928. godine na skupštini u Vilić Selu ujedinilo se više malih društava i grupirale usitnjena lovište osnivajući „Šljuku“ koja je najstarija udruga u požeškom kraju – kazao je u povijesnom pregledu društva njegov predsjednik Zdenko Petrović i dodao da su se lovci među prvima uključili u domovinski rat koristeći svoje lovačko oružje.

Unazad dvadesetak godina kupili su kuću u selu Bolomače koju su nizom radnih akcija preuredili u lovački dom uz kojega su izgradili sve prateće sadržaje, gospodare županijskim lovištem „Brestovac“ površine 5425 hektara, a podigli su više od 150 lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata. Najveći problem u radu su štete od divljači jer kroz lovište prolaze državne ceste ka Pakracu i Novoj Gradiški.

-Ljudi koji su ovdje radili toliko godina zaslužuju divljenje, a jubilej je obveza za budućnost na korist cijele zajednice prvenstveno zbog gospodarskog razvoja i turizma – kazao je čestitajući jubilej zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, a čestitke su uputili još Branko Bertelović i Zdravko Mandić. Bertelović je slavljenicima uručio grb Hrvatskog lovačkog saveza, te dar Županijskog saveza.

Članovi društva primili su zahvalnice i priznanja za dugogodišnji predan rad na kojima se u ime nagrađenih zahvalio Slavko Valešić.

Branko Bertelović je zaslužnima uručio odličja Hrvatskog lovačkog saveza i to drugog reda Dariju Marčetiću, Damiru Kosac i Draganu Oklobdžija(st.), a trećeg reda Petru Bešliću, Tomislavu Deli, Marijanu Gagiću, Daliboru, Goranu i Damiru Grgiću, te Draganu Oklobdžiji(ml.) i Vinku Mihelčiću.

Nakon svečanosti domaćini i gosti nastavili su zajedničko druženje uz tamburaše „Bezimene“.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment