Jubilej kuzmičke župe potakao osnivanje kulturno-umjetničkog društva /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

PREDSJEDNIK JE ŽELJKO BRNČIĆ, POTPREDSJEDNICA BRANKA BULAJA, TE TAJNICA RENATA BANOŽIĆ

KUZMICA – Dok se u mnogim sredinama osipa članstvo i gase različite udruge, ponajprije kulturne i sportske, u župi Sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, koja obuhvaća nekoliko sela toga kraja, osnovano je Kulturno-umjetničko društvo „Orljavica“. Osnivanje je potakao prvi nastup okupljenih folkloraša i folklorašica u prigodi slavlja 50 godine župe.

Na osnivačkoj skupštini za prvog je predsjednika izabran Željko Brnčić, dopredsjednicu Branka Bulaja, tajnicu Renata Banožić, a voditelj folklora bit će Željko Klanfar.

Izabran je Izvršni odbor od devet članova, te usvojen statut KUD „Orljavica“.

Zasada će u „Orljavici“ raditi folklorna i tamburaška sekcija, slijedi nabava nošnji, a nogometni klub „Tim osvježenje“ dao im je na korištenje dvoranu za okupljanje i probe kako bi aktivno djelovali na njegovanju i očuvanju običaja i folklora svoga kraja.

Uskoro će donijeti program rada i financijski plan, a očekuju dobru suradnju sa ovdašnjim udrugama, mjesnim odborom, gradom Pleternicom, županijom i drugima.

Osnivanje su pozdravili predstavnici više KUD-ova požeškog kraja, skup je blagoslovio kuzmički župnik Ivica Bošnjak, izražena je zahvala nogometašima za potporu, te odano priznanje dugogodišnjem sviraču ovog kraja Ivici Kumfu za uključivanje u ove aktivnosti.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: