Jubilarno druženje kod Enjingija: Dobro vino i gastro ponuda za drage goste /FOTO/

Autor: D.M.

blankHRNJEVAC – Četrdesetak Osječana, članova Udruge ljubitelja vina bili su gosti vinogradara i podrumara Ive Enjingija u Hrnjevcu.  To im je petnaesti posjet Enjingijevom podrumu u 25 godina postojanja udruge. Rado dolaze u Hrnjevac zbog velikog broja vrhunskih vina, različitog sortimenta i godišta.

Prema riječima liječnika Damira Kovača, počasnog predsjednika udruge, osim kušanja vina, članovi upoznaju  ljepote i znamenitosti a posebice gastronomiju kraja koji posjećuju. Uglavnom obilaze podrumare Slavonije i Baranje, a u požeškom kraju su posjetili gotovo sve veće podrumare.

Osim kod Enjingija, više puta su bili u Kutjevu d.d,  kod Krauthakera, Adžića, Tandare, Mihalja, Sontakija, Lukačevića u Bektežu, Jakobovića u Vetovu, Majetića u Venju, i drugih.

Član Udruge je i liječnik Silvijo Mihaljević, inače Bektežanin, koji rado s kolegama  dolazi u kutjevačko vinogorije, jer na malom prostoru su brojni  podrumi s vrhunskim vinima i dobrim tradicionalnim jelima što je teško naći bilo gdje u Hrvatskoj.

Osječani su ovoga puta obišli Enjingijev podrum kušajući sva vina, od mladih ovogodišnjih do već godinama odležanih vina i predikata. Potom je uslijedio ručak, a za ovu prigodu su gosti naručili čobanac i prasetinu s ražnja, te štrudlu od maka i oraha.

Za dobro raspoloženje su se pobrinuli članovi Tamburaškog sastava “Hrvatski sokolivi” iz Osijeka koji prate članove udruge na svim pohodima. 

/Foto: D.Mirković /

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića