Jubilarni pohod lovkinja iz cijele Hrvatske, te još pet zemalja u dva lovišta

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Četrdesetak žena koje se bave lovom iz naše zemlje, te još pet europskih zemalja ovog vikenda borave u požeškom kraju. Riječ je u lovkinjama članicama Lovačke udruge „Dama dama“, koje djeluju na državnoj razini i okupljaju žene iz svih dijelova RH, kao i o njihovim gošćama. One će u subotu tijekom svog jubilarnog 10. Damskog lova, kojemu je domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije, poći u lov na divlje svinje po lovištu Zapadni Papuk kojim gospodari požeško LD „Jelen“, te u nedjelju u lovištu LD“Šijak“ u okolini grada Požege gdje će loviti fazane.

Ovim lovovima prethodila je skupština Lovačke udruge „Dama dama“ u objektu „Zlatni lug“ na kojoj je predsjednica Anita Bračun govorila o aktivnostima udruge i financijskom poslovanju, a predstavljeni su zastava i logo udruge. Ona je istakla niz aktivnosti kao što su organizacija izložbe sa stalnim postavom u Kumrovcu u suradnji sa Lovačkim savezom Krapinsko-zagorske županije, zatim nabavu odora za članice, a za jubilej udruge, koji će proslaviti krajem godine, članice će dobiti pelerine i šalove. Poznavi su na damske lovove u više eurospkih zemalja jer razvijaju dobre međunarodne odnose i suradnju. U planu je dogodine uključivanje na natjecanja u lovnom streljaštvu.

Gošće je ispred Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije pozdravio predsjednik Zdravko Vujnović, a ispred županijskog čelništva zamjenik župana Ferdinand Troha.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek