Jubilarni deseti “Dani sira” održani u Pleternici (foto galerija)

Autor: DK

_MG_8469PLETERNICA – U sklopu manifestacije “Lipanj u Pleternici” održani su jubilarni 10. Dani sira na koju se manifestaciju odazvalo 15 proizvođača, koji su članovi Udruge hrvatske male mljekare.

Dani sira su se do sada održali već devet puta i to u raznim gradovima a jubilarni dan je došao red na Mljekaru BIZ koja je bila domaćin desetim Danima sira. Ovom manifestacijom po ne znamo koji put dokazalo se i pokazalo da je sir proizveden na prostorima Hrvatske, isključivo od domaćeg mlijeka, na vrhu ljestvice u odnosu na druge proizvođače iz drugih zemalja.

SONY DSC

O vrhunskoj kvaliteti mliječnih proizvoda posvjedočili svi proizvođači koji su se odazvali na Dane sira koji su donijeli svoje delicije na kušanje. Njih pet proizvođača iz različitih regija Hrvatske nešto su više o tome rekli u eteru Radija Vallis Aurea, koji je imao terenski studijo putem kojeg su se izravno javili u program i razgovarali sa glavnim urednikom Slavenkom Čuljkom na temu mljekarstva u koju se uključio i požeško-slavonski županom Alojz Tomašević i domaćin manifestacije Božo Bošnjak, vlasnik Mljekare BIZ iz Buka.

 /Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: