JUBILARNI 50. POŽEŠKI FESTIVAL IMA DVA VINA: Tisuća butelja vrhunske graševine i 300 butelja crnog vina pod etiketom „Aurea Festa“ /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Zahvaljujući potpori „Kutjeva“ d.d. kao glavnog sponzora „Aurea Festa 2019.“ nastavljena je lijepa tradicija da se u njihovom podrumu puni festivalsko vino koje nosi etiketu te velike glazbene priredbe, a ove godine ona puni pola stoljeća održavanja.

blank

-Ova dugogodišnja manifestacija u pravom smislu riječi promovira Zlatnu dolinu i čestitam organizatorima koji nastavljaju bogatu glazbenu tradiciju ovog kraja – kazao je u pozdravnoj riječi Zlatko Romić, predsjednik uprave „Kutjeva“ d.d. Član uprave te tvrtke Dino Galić je dodao da su na zajedničkom zadatku sa čelništvom festivala kako bi se promovirao požeški kraj, a uručio je direktoru „Aurea Festa“ Ivanu Bunjevcu dar arhivsko vino iz drevnog kutjevačkog zdanja.

blank

Ovdje je napunjeno tisuću butelja vrhunske graševine berba 2018. godina i 300 butelja crnog cina „Maximo Nero“ koje je kupaža najboljih crnih sorti iz 2016. godine. Vina će se koristiti tijekom četiri dana „Aurea Festa“ od 29. kolovoza do 1. rujna kada će Požega na devet lokacija imati mnoštvo glazbenih sadržaja za sve ukuse, a središnji dio je retrospektiva „Pjevat će Slavonija“ uz izravni prijenos HRT-a, a izvest će se ovdašnji hitovi kroz proteklih pola stoljeća.

-Festival pokazuje da se nastavlja sjajna tradicija jer Slavonija u jesen pokazuje najbolje što ima – istakao je u ovoj prigodi gradonačelnik Požege Darko Puljašić dodajući da festival i „Kutjevo“ d.d. surađuju dugi niz godina.

Zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović je kazao da će županija, koja je pokrovitelj „Aurea Festa“, nadalje podržavati priredbu, a direktor  festivala Ivan Bunjevac je istakao napore da se dostojno obilježi veliki jubilej slavonske pjesme zahvalivši se pokroviteljima i sponzorima na podršci, ponajprije gradu Požegi.

blank

Glavni enolog „Kutjeva“ d.d. Ivan Marinclin predstavio je ova dva vina posebno ističući da je graševina plod najboljih položaja Venja, Hrnjevca i Vinkomira, a svake godine „Kutjevo“ d.d. plasira na tržište čak 300 tisuća  butelja tog vrhunskog vina tako da je to najprodavanije vino u našoj zemlji.

Na kraju su čelnici festivala, grada Požege i „Kutjeva“ d.d. zajedno lijepili etikete „Aurea Festa“ na butelje.

Tijekom ovog događanja nastupili su tamburaši „De Gotho“ pod vodstvom Mihaela Ribičića, a bili su prisutni i članovi Povijesne postrojbe Trenkovi Panduri obučeni u starodrevne odore.

blank

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259723]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića