Josipović otvorio nove proizvodne pogone „Colora“

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Tvrtka „Color emajl“ iz Požege koja je izrasla u sadašnju „Color grupu“ proslavila je 30 godina rada i uspješnog razvoja, a tom prigodom predsjednik RH dr. Ivo Josipović otvorio je dva nova proizvodna pogona u prigradskom naselju Alaginci kraj Požege. Blagoslovio ih je dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, a čestitke su uputili gradonačelnik Požege Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nazočili su saborski zastupnici ovog kraja Dražen Đurović, Franjo Lucić i Zdravko Ronko, te brojni poslovni partneri, a predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović uručio je tvrtki posebno priznanje uz ovaj jubilej.

„Color grupa“ sada u četiri tvrtke u RH i Njemačkoj upošljava više od 500 radnika

-Vaš razvoj vrijedan je divljenja, bio sam ovdje prije četiri godine vidim da ste napravili proizvodni i tehnološki iskorak, povećavate izvoz, ali i dobar odnos prema radnicima što je poruka da se uz vjeru u vlastite snage, trud i odricanje može ići naprijed – istakao je Josipović izrazivši nadu da će ovakvim koracima krenuti slavonska regija zim prije što ima sredstava u EU fondovima namijenjenih ulaganjima i zapošljavanju. On je razgledao novu emajlirnicu i pogon dimovodnih elemenata, kao i automatske regalno skladište tvrtke “Color emajl“ u što je uloženo više od četiri milijuna eura, a voditelj proizvodnje  Davor Gunčević upoznao ga je s proizvodnim procesom koji se bazira na proizvodnji kamina i dimovodnih cijevi od čega se više od 90 posto plasira na tržište EU.

Vlasnik i osnivač „Colora“ Goran Šutalo govorio je o razvoju tvrtke počevši od obrta 1984. godine pa do širenja na sadašnje četiri tvrtke od kojih je jedna u Njemačkoj, a ukupno je uposleno više od 520 radnika. Uz jubilej 224 radnika tvrtke dobili su nagrade za dugogodišnji rad.

U sadržajnom kulturno-zabavnom programu nastupili su Tamburaška filharmonija sa solistima i mješovitim zborom Glazbene škole Požega, KUD Dubrava Aladinići(BiH), tamburaški sastavi Berde band iz Slav. Broda i Šokci iz Osijeka, te solistice Hanka Paldum i Cecilija.

Nakon boravka u tvrtki „Color“ predsjednik se kratko zadržao na razgovoru s građanima uz kavu u popularnom kafiću „Boba“ na središnjem požeškom trgu.

Više iz kategorije