Josipović otvorio nove proizvodne pogone „Colora“

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Tvrtka „Color emajl“ iz Požege koja je izrasla u sadašnju „Color grupu“ proslavila je 30 godina rada i uspješnog razvoja, a tom prigodom predsjednik RH dr. Ivo Josipović otvorio je dva nova proizvodna pogona u prigradskom naselju Alaginci kraj Požege. Blagoslovio ih je dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, a čestitke su uputili gradonačelnik Požege Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nazočili su saborski zastupnici ovog kraja Dražen Đurović, Franjo Lucić i Zdravko Ronko, te brojni poslovni partneri, a predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović uručio je tvrtki posebno priznanje uz ovaj jubilej.

„Color grupa“ sada u četiri tvrtke u RH i Njemačkoj upošljava više od 500 radnika

-Vaš razvoj vrijedan je divljenja, bio sam ovdje prije četiri godine vidim da ste napravili proizvodni i tehnološki iskorak, povećavate izvoz, ali i dobar odnos prema radnicima što je poruka da se uz vjeru u vlastite snage, trud i odricanje može ići naprijed – istakao je Josipović izrazivši nadu da će ovakvim koracima krenuti slavonska regija zim prije što ima sredstava u EU fondovima namijenjenih ulaganjima i zapošljavanju. On je razgledao novu emajlirnicu i pogon dimovodnih elemenata, kao i automatske regalno skladište tvrtke “Color emajl“ u što je uloženo više od četiri milijuna eura, a voditelj proizvodnje  Davor Gunčević upoznao ga je s proizvodnim procesom koji se bazira na proizvodnji kamina i dimovodnih cijevi od čega se više od 90 posto plasira na tržište EU.

Vlasnik i osnivač „Colora“ Goran Šutalo govorio je o razvoju tvrtke počevši od obrta 1984. godine pa do širenja na sadašnje četiri tvrtke od kojih je jedna u Njemačkoj, a ukupno je uposleno više od 520 radnika. Uz jubilej 224 radnika tvrtke dobili su nagrade za dugogodišnji rad.

U sadržajnom kulturno-zabavnom programu nastupili su Tamburaška filharmonija sa solistima i mješovitim zborom Glazbene škole Požega, KUD Dubrava Aladinići(BiH), tamburaški sastavi Berde band iz Slav. Broda i Šokci iz Osijeka, te solistice Hanka Paldum i Cecilija.

Nakon boravka u tvrtki „Color“ predsjednik se kratko zadržao na razgovoru s građanima uz kavu u popularnom kafiću „Boba“ na središnjem požeškom trgu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot