Josipović: Naša generacija zahvalna je na svemu što ste učinili za nas (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0332 (Small)POŽEGA – Među više od 500 umirovljenika predsjednik RH dr. Ivo Josipović, kojem je u pratnji između ostalih uzvanika bio saborski zastupnik Zdravko Ronko, u povodu Dana starijih osoba otvorio je u Požegi 13. Susrete umirovljeničkih glazbenih skupina i pjevačkih zborova  s područja Požeško-slavonske županije kojima je čestitao njihov dan.

-Naša generacija je zahvalna na svemu što ste učinili jer ovo što mi danas imamo vi ste stvorili- poručio je na otvaranju priredbe dr. Josipović dodajući da glazba oplemenjuje čovjeka, te širi optimizam, zadovoljstvo i ljubav. Najavio je da će odlaskom u mirovinu i on pjevati u ovakvim zborovima, a za posjeta Požegi u pješačkoj zoni, gdje je bila kontrola zdravlja ljudi, susreo se sa građanima i srdačno razgovarao. Nazočio je predavanju   dr. Aleksandra Vukića „Slavonija kao povijesna jezgra EU“, a razgledao je novouređene prostore požeške Kaznionice.

Susreti umirovljeničkih glazbenih sekcija i pjevačkih zborova okupili su u devet skupina  više oko 150 sudionika, koji su izvodili izvorne i popularne pjesme, a čestitku za marljiv rad uputio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pokrovitelj priredbe, te Josip Kovačić, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske.

Predsjednik podružnice umirovljenika Požeško-slavonske županije Zvonko Čorak uručio je zahvalnice sudionicima i pomagačima priredbe na kojoj su nastupili izvođači iz Požege, Pleternice, Pakraca, Lipika, Pleternice, Jakšića, Kaptola, Velike, Brestovca i  Vetova.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: