Josip Aladrović iz požeškog kraja prvi ministar u Vladi RH od osamostaljenja države – odluka je pala!

Autor: DK

Prema prvim informacijama koje smo dobili od našeg izvora u krugovima vladajuće stranke u Zagreba Josip Aladrović, aktualni ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postaje novi ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Andreja Plenkovića.

Ovo je veliko iznenađenje, ali i izazov za mladog stručnjaka, porijeklom iz Pleternice, koji će sjesti u vruću fotelju i nastaviti provoditi reforme mirovinskog sustava.

To je prvi čovjek iz ovoga kraja koji zauzima tako visoku funkciju u izvršnoj vlasti naše države, a kako je poznato ranije je na nešto nižoj funkciji, točnije zamjenika ministra zdravlja, bio jedino dr. Marijan Cesarik.

Očekuju se da će Josip Aladrović svojim znanjem, stručnosti, kompetentnosti i iskustvom dati svoj doprinos u resoru koji će mu biti povjeren.

Josip Aladrović je sin Marijana Aladrovića nekadašnjeg požeško-slavonskog župana, predsjednika Županijske skupštine, aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Pleternice, te upravitelj Podružnice Hrvatskih šuma u Požegi. Osnovnu školu je završio u Pleternici, te Gimnaziju u Požegi nakon čega je nastavio studirati u Zagrebu.

Ovaj prijedlog za imenovanje Aladrovića mlađeg na tu funkciju svakako je priznanje požeško-slavonskom HDZ-u, kojemu je na čelu prof. Dr. sc. Željko Glavić, koji tako po prvi puta u državnom vrhu ima svoga čovjeka.

Žalosno je da unazad 29 godina bivši utjecajni političari, odnosno političarke vladajućih stranaka  nisu mogli ili htjeli plasirati neki kadar na tako odgovorno mjesto.   

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: