Još uvijek se neki od nas ne vežu i pričaju na mobitel tijekom vožnje: Policija dijelila promidžbene sadržaje, ali i pokoju kaznu

Autor: D.K.

Od 14. do 20. rujna 2020. na području PU požeško-slavonske, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnog pojasa (akcija Focus on the Road – distrakcija) usklađena s akcijama ROADPOL-a za 2020. godinu. Tijekom aktivnosti izvršen je nadzor 458 vozila i utvrđeno ukupno 118 ciljanih prekršaja. Ciljana akcija provedena je u četvrtak 17. rujna kada je nadzorom 77 vozila utvrđeno ukupno 42 prekršaja.

Isto tako, u sklopu ovogodišnjeg Dana sigurnosti u prometu, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL,  pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ u razdoblju od 16. do 22. rujna provođene su aktivnosti s ciljem smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometu, a 17. rujna je obilježen Dan bez poginulih u prometu.

Uz represivne aktivnosti, provođene su i preventivne, poput podjele promidžbenih sadržaja, potpisivanja i uručivanje prisege vozača o poželjnom ponašanju u prometu i dr.. Toga dana, kao i u razdoblju od 16. do 22. rujna, na području PU požeško-slavonske nije evidentirano smrtno stradavanje sudionika u prometu.

Djelatnici PU požeško-slavonske svakodnevno kontroliraju promet, a primarni cilj im je osvijestiti sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila kako bi broj prekršaja, a time i stradalih u prometu bio što manji. Jer, kako kažu, sigurnost svih nas na prvom je mjestu.

(Tekst i foto: PU požeško-slavonska)

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek