Još ružnije i tužnije nego lani: Staza Sokola na Požeškoj gori ruglo je našeg grada /FOTO/

Autor: DK

Prije deset mjeseci smo pisali o vandalima koji su otkinuli, polomili i pobacali turističko edukativne table na Stazi Sokola na Požeškoj gori. Deset mjeseci kasnije isti prizori. Table su i dalje na zemlji, većine od njih više i nema, a novina je smeće razbacano uokolo što prizor stvara još ružnijim i tužnijim.

Zašto od nadležnih još uvijek nitko nije reagirao, ne zna se. Vandali nisu pronađeni, a ni table nisu popravljene. No, nada zadnja umire. Bliži nam se Dan grada koji Požežani po tradiciji slave na obroncima Požeške gore. Možda će se netko sjetiti i postaviti nove table kako se ne bismo sramotili pred brojnim gostima koji toga dana dođu u Požegu.

A kada se i ako dogodi da Staza Sokola ponovno zasja starim sjajem, moramo znati da posebnost i ljepota našeg grada su upravo obronci Požeške gore svega stotinjak metara od samog središta grada.

Na nama je da tu posebnost iskoristimo i sačuvamo za nove naraštaje. Hoće li se za to pobrinuti oni koji su za to odgovorni i od naroda izabarani? Ostaje nam za vidjeti!

Foto: Čitateljica

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: