Još jedno višemilijunsko ulaganje u požešku bolnicu – Integriranu abdominalnu operacijsku dvoranu vrijednu više od tri milijuna kuna /FOTO/

Autor: DK

Uz višemilijunska ulaganja u različitu opremu do sada, u kraćem vremenu, požeška bolnica uložila je u još jednu medicinsku opremu i uređaje u vrijednosti više od tri milijuna kuna. Radi se o opremi koja će se koristiti pri abdominalnim operacijama. Takvu opremu nema veliki broj bolnica jer je ona sama po sebi skupa, a za koju je požeška bolnica izdvojila vlastita sredstva kako bi opremila operacijsku dvoranu.   

-Ovo što ovdje vidite to je naša nova abdominalna operacijska dvorana koja je postala integrirana, što znači da je kompletno opremljena s uređajima za laparaskopske operacije kojima je omogućen rad na abdomenu bez reza. I do sada smo radili te operacije, ali ne s ovakvom opremom. Ovakva operacijska dvorana omogućava povezanost s prostorijom za predavanje u kojoj se vrše edukacije i sl. Vrijednost opreme koja se nalazi u novoj operacijskoj dvorani je više od tri milijuna kuna – rekao je prim.mr.sc. Damir Šimleša, voditelj Odjela kirurgije naglašavajući kako mu je poznato da u Slavoniji takvih operacijskih dvorana imaju jedino još bolnice u Slavonskom Brodu i Osijeku.

-Već drugi tjedan je nova operacijska dvorana u funkciji u kojoj vršimo operacije u trbuhu bez reza s rupicama, laparoskopski i  to je osnovna namjena ove opreme – dodao je prim. Šimleša.    

U operacijskoj dvorani je potpuno nova oprema poput instrumenata za isufliranje plina, isauganje tekućine, potpuno nove kamere, novi ekrani, integrirano svjetlo.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: