Još jedna uspješna energetska obnova na području grada Pleternice: Obnovljena zgrada DVD-a Požeške Sesvete /FOTO/

Autor: PROMO

Završeni su radovi na projektu Energetska obnova zgrade DVD Sesvete u Požeškim Sesvetama čiji je nositelj Grad Pleternica. Vrijednost projekta je 465.728,56 kuna, pri čemu je EU sufinanciranje 296.270,14 kuna.

U sklopu poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, Grad Pleternica prijavio je devet zgrada sa svog područja. Jedna od njih je i zgrada Vatrogasnog doma u Sesvetama koja je energetskom obnovom dobila novi, primjereniji izgled, ali i višu kvalitetu energetske učinkovitosti.

Ukupna vrijednost projekta je 465.728,56 kuna, od čega Eu sufinanciranje iznosi 296.270,14 kuna. Projekt je započeo u kolovozu 2019. godine, a danas je u obnovljenom domu održana završna konferencija na kojoj su uz domaćine, zapovjednika DVD Sesvete Marijana Peraka, predsjednika Zorana Bilića te brojne članove bili direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež i zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

Provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u sklopu koje je povećana toplinska zaštita vanjskog zida, povećana toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena vanjska stolarije, te ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja rezultirala je smanjenjem od 73,42 posto prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje. Korisnici zgrade dobili su ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju CO2 u okoliš,” naglasila je predstavljajući rezultate projekta direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

DVD Sesvete djeluje od 1927. godine, a danas broji više od 35 članova. Svoje zadovoljstvo projektom energetske obnove vatrogasnog doma, ali i zahvalnost svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji izrazio je predsjednik DVD Sesvete Zoran Bilić.

“Ovaj prostor služit će cijeloj našojh zajednici, ne samo vatrogascima i doista smo vrlo sretni što je Grad Pleternica s Poduzetničkim centrom prepoznao naše potrebe jer mi sami ne bi uspjeli skupiti dovoljno sredstava za obnovu,” naglasio je Bilić.

Zadovoljstvo još jednim u nizu uspješno završenih projekata čiji je nositelj Grad Pleternica izrazio je u svoje i u ime gradonačelnice Šarić njen zamjenik Domagoj Katić. Još jedna je ovo potvrda kako Grad Pleternica skrbi o ravnomjernom razvoju na svom području, naglasio je Katić.

“Vatrogasci su pri tom posebna skupina koja se nesebično daje za svoju zajednicu u onim najtežim trenucima, kada je pomoć najpotrebnija, stoga je zadovoljstvo završenim projektom još veće. Vjerujem kako ćete ovu obnovljenu zgradu koristiti na dobrobit cijele zajednice. Neka vam služi dobro, neka bude što više sreće, veselja, zdravlja i radosti, što manje tužnih trenutaka i aktivnosti vezanih uz požare, a što više onih lijepih trenutaka vezanih uz sve segmente društvenog života i dobrobiti sela.” rekao je Katić.

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek