Još jedna škola skijanja održana za učenike požeških katoličkih škola na Vlašiću (BiH): „Smisao škole je i stjecanje ljubavi prema zimovanju te osamostaljivanje djece uz aktivni odmor“ /FOTO/

Autor: D.K.

Treću godinu za redom bila je organizirana škola skijanja na Vlašiću (BiH) za učenike Katoličke osnovne škole Požega i Katoličke gimnazije u Požegi. Iz godine u godinu odaziv učenika, onih koji žele naučiti skijati je sve veći, a ove se godine na skijanje u pratnji ravnatelja Katoličke osnovne škole u Požegi, prof. Franu Barišića i profesora Marka Vujnovića i Marija Raguža zaputilo više od 60 učenika.

-Škola skijanja je organizirana u centru EKO-FIS Vlašić, a sadržajno je obuhvatila različite skijaške cjeline koje se međusobno nadovezuju i nadopunjavaju. Osim tehnika skijanja smisao škole je stjecanje ljubavi prema zimovanju, osamostaljivanje djece uz aktivni odmor, educiranje djece školske populacije o vrijednostima, promicanju i razvijanju svijesti o suradnji sa susjednim zemljama – ističe prof. Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi i nositelj organizacije škole skijanja.

Već su prvog dana, ona djeca koja do sada nisu imala priliku stati na skije, savladala vještine i veoma se brzo osposobila za samostalno spuštanje niz lakše skijaške staze uz pomoć instruktora skijanja i njihovih profesora Marka Vujnovića i Marija Raguža. Svi su oni bili pod budnim okom ravnatelja Katoličke osnovne škole Požega prof. Franom Barišićem također iskusnim skijašem i ljubiteljem planinarstva koji stazama na Vlašiću korača kako u zimskim tako i drugim danima tijekom godine.

Vrijeme je bilo više nego idealno kako za učenje skijanja tako i za one koji su već postali stari skijaši. Oni malo stariji koji su redovito s roditeljima na skijaškim stazama odvažili su se uz pratnju i na zahtjevniju stazu Babanovac, koja je u neposrednoj blizini EKO FIS na kojoj su pokazali svoja skijaška umijeća.

Foto: F.B. [FAG id=271866]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88