Još jedna nova investicija u Pleternici vrijedna gotovo devet milijuna kuna: „Otvaramo gradilište za naše poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku“

Autor: DK
blank

Bilo je pitanje dana kada će se pojaviti na nekoj lokaciji u Pleternici neko novo gradilište. Nije trebalo dugo čekati. Sve je spremno za početak izgradnje nove tržnice kojoj se s razlogom najviše raduju poljoprivrednici koji će imati svoje mjesto za prodaju vlastitih domaćih proizvoda. Dakako da će prostor nove tržnice iskoristiti i drugi proizvođači čime će ponuda biti što kvalitetnija na jednom mjestu.

blank

Slučajno ili ne potpisan je ugovor za gradnju tržnice, projekta vrijednog gotovo 9 milijuna kuna, u danima otkako je na čelu grada Pleternice aktualna gradonačelnica Antonija Jozić.

-Iza nas su tri godine mandata u kojem smo “vozili šestom brzinom” ostvarujući davno željene projekte na području Pleternice i svih naših naselja. Dogradili smo dječji vrtić, gradimo srednju školu i e-inkubator, obnovili smo staru kino-dvoranu, izgradili Trg bećarca. Otkupljivali smo zemljište u Poduzetničkoj zoni i stavili ga u funkciju razvoja gospodarstva našeg kraja. Danas se u toj zoni grade dvije proizvodne hale, a nove dvije se najavljuju. Isplaćivali smo potpore poduzetnicima i obrtnicima, mladim obiteljima, djeci … a toliko toga je još ispred nas no ostavimo te informacije za vrijeme koje dolazi – ističe gradonačelnica Jozić na svom Facebook profilu nastavljajući kako je jedan od bitnih projekata izgradnja gradske tržnice.

-Evo došli smo do trenutka da uskoro kreću radovi. Otvaramo novo gradilište, gradilište za naše poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku – dodala je gradonačelnica Jozić.

Nedavno je završen i javni natječaj te je potpisan ugovor sa tvrtkom Presoflex gradnja za gradnju nove tržnice koja je pozicionirana tik uz Trg bećarca sa ulazom iz Mlinske ulice ćime se savršeno uklapa u centar grada.

–Kada smo dobili projekt izgradnje Trga bećarca odmah smo u prioritete stavili izgradnju nove tržnice jer smo stare, dotrajale i neadekvatne prostore morali srušiti. Projekt smo prijavili na natječaj te smo kroz mjeru 7.4.1. dobili 7,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj- kaže Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice naglašavajući kako će tim projektom vrijednim 8,8 milijuna kuna korisnici tržnice dobiti 3 mogućnosti prodaje.

blank

– Predvidjeli smo prodaju u zatvorenom dijelu, vani na klupama te direktno iz vozila, a ono što stvara još jednu dodatnu vrijednost su parkirališna mjesta u samom centru grada. Rok za dovršetak tržnice sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući separator, uređenje okoliša i rasvjetu je u proljeće 2021. godine. Svaki novi projekt veseli, a ovaj nam je prijeko potreban. Uz to što ćemo omogućiti poljoprivrednicima vrhunske uvjete i uredit stari prostor Pleterničkog komunalca povećat ćemo i broj parkirališnih mjesta jer je infrastruktura tržnice zamišljena da bude u službi svim stanovnicima – zaključuje Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića