Još jedna nova investicija u Pleternici vrijedna gotovo devet milijuna kuna: „Otvaramo gradilište za naše poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku“

Autor: D.K.

Bilo je pitanje dana kada će se pojaviti na nekoj lokaciji u Pleternici neko novo gradilište. Nije trebalo dugo čekati. Sve je spremno za početak izgradnje nove tržnice kojoj se s razlogom najviše raduju poljoprivrednici koji će imati svoje mjesto za prodaju vlastitih domaćih proizvoda. Dakako da će prostor nove tržnice iskoristiti i drugi proizvođači čime će ponuda biti što kvalitetnija na jednom mjestu.

Slučajno ili ne potpisan je ugovor za gradnju tržnice, projekta vrijednog gotovo 9 milijuna kuna, u danima otkako je na čelu grada Pleternice aktualna gradonačelnica Antonija Jozić.

-Iza nas su tri godine mandata u kojem smo “vozili šestom brzinom” ostvarujući davno željene projekte na području Pleternice i svih naših naselja. Dogradili smo dječji vrtić, gradimo srednju školu i e-inkubator, obnovili smo staru kino-dvoranu, izgradili Trg bećarca. Otkupljivali smo zemljište u Poduzetničkoj zoni i stavili ga u funkciju razvoja gospodarstva našeg kraja. Danas se u toj zoni grade dvije proizvodne hale, a nove dvije se najavljuju. Isplaćivali smo potpore poduzetnicima i obrtnicima, mladim obiteljima, djeci … a toliko toga je još ispred nas no ostavimo te informacije za vrijeme koje dolazi – ističe gradonačelnica Jozić na svom Facebook profilu nastavljajući kako je jedan od bitnih projekata izgradnja gradske tržnice.

-Evo došli smo do trenutka da uskoro kreću radovi. Otvaramo novo gradilište, gradilište za naše poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku – dodala je gradonačelnica Jozić.

Nedavno je završen i javni natječaj te je potpisan ugovor sa tvrtkom Presoflex gradnja za gradnju nove tržnice koja je pozicionirana tik uz Trg bećarca sa ulazom iz Mlinske ulice ćime se savršeno uklapa u centar grada.

–Kada smo dobili projekt izgradnje Trga bećarca odmah smo u prioritete stavili izgradnju nove tržnice jer smo stare, dotrajale i neadekvatne prostore morali srušiti. Projekt smo prijavili na natječaj te smo kroz mjeru 7.4.1. dobili 7,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj- kaže Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice naglašavajući kako će tim projektom vrijednim 8,8 milijuna kuna korisnici tržnice dobiti 3 mogućnosti prodaje.

– Predvidjeli smo prodaju u zatvorenom dijelu, vani na klupama te direktno iz vozila, a ono što stvara još jednu dodatnu vrijednost su parkirališna mjesta u samom centru grada. Rok za dovršetak tržnice sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući separator, uređenje okoliša i rasvjetu je u proljeće 2021. godine. Svaki novi projekt veseli, a ovaj nam je prijeko potreban. Uz to što ćemo omogućiti poljoprivrednicima vrhunske uvjete i uredit stari prostor Pleterničkog komunalca povećat ćemo i broj parkirališnih mjesta jer je infrastruktura tržnice zamišljena da bude u službi svim stanovnicima – zaključuje Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88