Još jedan poziv na besplatnu promotivnu vožnju “studentskim” vlakom prema Zagrebu: Polazak, danas u 18,35 s požeškog Željezničkog kolodvora

Autor: DK

Danas će po prvi puta u 18,35 krenuti “studentski” vlak prema Zagrebu iz Požege. Radi se o novoj liniji željezničkog prijevoza koja je uvedena i potpuno će biti besplatna za sve studente i srednjoškolce koji se školuju u drugim školama kojih obrazovnih zanimanja nema na području Požeško-slavonske županije.

Pisali smo o tome  kako je Požeško-slavonska županija uz dogovor odnosno sporazum s Upravom HŽ-a Putnički prijevoz pronašla model kako pomoći u financiranju prijevoza studentima koji studiraju u Zagrebu ali i u drugim gradova na području Republike Hrvatske. To jedinstven primjer na području RH gdje Požeško-slavonska županija u suradnji s HŽ-om ima takav model potpuno besplatnog prijevoza za sve studente koji studiraju u Zagrebu.

Vlak će kretati nedjeljom, izuzetak je danas zbog državnog praznika, u 18,35 sati iz Požege za Zagreb gdje će stizati u 21,50 sati. Zaustavljanje vlaka će biti na kolodvorima Pleternica, Nova Kapela – Batrina, Novska, Kutina i Ivanić Grad.

Iz Zagreba vlak će na relaciji voziti petkom, počevši od 12. listopada 2018. godine s polaskom iz Zagreba u 16,35 sati, uz zaustavljanje vlaka u Ivanić Gradu, Kutini, Novskoj, Novoj Kapeli – Batrini i Pleternici s dolaskom u Požegu u 19,58 sati.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević poziva sve studente ali i druge zainteresirane građane na prvu – promotivnu vožnju koja će iz Požege krenuti, danas, 8.listopada u 18,35 sati na kojoj će biti i predstavnici HŽ-a Putničkog prijevoza na čelu s predsjednikom Uprave Željkom Ukićem koji su također dali svoj doprinos besplatnom prijevozu, a kojom će prigodom biti i potpisan sporazum o prometovanju i načinu prijevoza na toj posebnoj liniji željezničkog prijevoza.

Komentiraj:

blank