Još jedan pokazatelj o štedljivosti grada Kutjeva i transparentnom radu

Autor: D.K.

Gradska kuća Kutjevo i Josip BudimirKUTJEVO – Dok pojedini gradovi u Hrvatskoj iz gradske blagajne, po stanovniku izdvajaju velike financijske iznose za djelatnike u gradskim upravama poput Umaga, čak 2.735 kuna, iza kojeg slijede gradovi Krk, Dubrovnik, Rovinj, Opatija i Mali Lošinj, grad Kutjevo, kojem je na čelu najmlađi gradonačelnik u RH Josip Budimir, može se pohvaliti na štedljivosti i transparentnom radu jer prema istom mjerilu izdvaja samo 183 kune.

Sve je to potvrda o čemu je gradonačelnik Budimir 4.prosinca na tiskovnoj konferenciji govorio kako se za plaće izdvaja samo 5% od ukupnog proračuna http://pozega.eu/proracun-grada-kutjeva-za-2016-godinu-realan-transparentan-i-razvojan/, na kojoj je također naglašeno koliko su u gradu Kutjevu racionalni i štedljivi uz sve druge mjere štednje.

Kako prenosi Jutarnji list u prilog gradu Kutjevu ide još jedan pokazatelj, a to je da se na usluge telefona, pošte i prijevoza troši samo 7 kuna godišnje po stanovniku dok druge lokalne jedinice u Hrvatskoj troše daleko više, poput najrastrošnijeg grada Pazina koji na iste te usluge troši 429 kuna godišnje po stanovniku.

Sve su to pokazatelji i analize tvrtke Bisnode na temelju podataka ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2014. godinu koji su podaci točni i mjerodavni za usporedbe ali i za pohvale štedljivim čelnicima lokalnih samouprava poput gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira.

Za očekivati je da će pokazatelji u 2015. godini biti za grad Kutjevo još bolji prvenstveno iz razloga jer su se mjere štednje strogo provodile vodeći računa o svakoj namjenski i opravdano utrošenoj kuni.

 

 

 

Više iz kategorije