Još jedan planinarskih pohod članova požeškog Sokolovca

Autor: D.K.

Članovi HPD “Sokolovac” Požega bili su aktivni I proteklog vikenda koji su iskoristili za još jedan planinarskih pohod. Ovoga puta na poziv domaćina HPD “Bršljan- Jankovac” bili su gosti na jubilarnom Jankovačkom planinarskom putu na Papuku.

Okupilo se 13 članova “Sokolovca” željni dobrog provoda na već tradicionalnom mjestu za polazak kod “Ćire”. Mjesto početka uspona je bio kod Humljana oko 9.00 h. Trasom kojom se hodalo je bila Humljani – Rust (772 mnm) – Jankovac. Duljina trase je bila 17 km što je predstavljalo pravu malu planinarsku avanturu.

Cijelim putem na usponu planinare je pratilo toplo proljetno sunce uz dosta vjetra koji je na mahove znao i poprilično puhati. Uz prekrasne šumske pejzaže koji su se izmjenjivali s isprepletenim cestama te prirodom u punom cvatu osjećao se dolazak proljeća.

Nakon podosta hodanja i uspona planinari su došli na svoj cilj, prekrasan proplanak na Jankovcu gdje je sve očekivao tradicionalan planinarski grah uz koju dobru kapljicu. S puno sreće, zadovoljstva i dojmova članovi HPD “Sokolovac” Požega krenuli su svojim kućama uz pozdrave do idućeg vikenda.

Planinarenje je stil života i razmišljanja zato poziv svima da se u ovo vrijeme korone i otuđenosti pridruže Društvu.

Koordinator polaska/povratka je bio neumorni planinar Tomislav Garilović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88