Još jedan Erasmus+ program na požeškom Veleučilištu

Autor: Požega.EU

POŽEGA –  Požeško Veleučilište provodi još jedan program Erasmus+ na kojem ovih dana sudjeluju gosti predavači iz Francuske i Slovenije, a predavanja i praktične radionice traju cijeli ovaj tjedan.

Barbara Pisker koordinatorica programa Erasmus + na Veleučilištu u Požegi

-S nama su danas i gosti, profesori iz francuskog konzorcija poljoprivrednih fakulteta. Oni povezuju poljoprivredna poduzeća i obrazovane institucije, posjetili su Alles, a posjetit će i Kutjevu te Vinariju Krauthaker, dok sutra odlaze u Osijek na Poljoprivredni fakultet. Što se tiče sličnih programa u tijeku je natječaj za Erasmus program u kojem je ponuđen cijeli niz aktivnosti kako za studente tako i za profesore. Natječaj se zatvara u utorak, a upravo tog dana je i Erasmus info dan kada će na Veleučilište doći gosti iz Grčke koji rade na povezivanju i pronalaženju mjesta studentima za stručnu praksu – istakla je Barbara Pisker koordinatorica programa Erasmus + na Veleučilištu u Požegi.

Kroz program Erasmus Veleučilište u Požegi ima potpisan sporazum o mobilnosti studenata i predavača s europskih učilišta i veleučilišta. Iskustva iz Francuske studentima su prenijeli gosti iz Toulousea, francuski konzorcijs poljoprivrednih fakulteta, a svoj iskustva o procesima u poduzetništvu cijeli ovaj tjedan predaje im Tim Kremič iz Slovenije koji ima tvrtku za obrazovanje nautičara i partner je u školi stranih jezika u Ljubljani.

Tim Kremič iz Slovenije

-Prvi dan smo pričali općenito o poduzetništvu, ispričao sam im o svojim početničkim greškama i onom što sam iz njih naučio. Moja motivacija je bila da ih potaknem da oni koji su već razmišljali o poduzetnitvu krenu u to, a oni koji nisu da vide kako to svatko može biti ukoliko ima ambiciju i  želju – rekao je Kremič.

Više iz kategorije