Požega.eu

Jesenski uspon planinara na vrhove Maksimov hrast i Kapavac [FOTOGALERIJA]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Jesenski uspon planinara na vrhove Maksimov hrast i Kapavac [FOTOGALERIJA] Požega.eu | Jesenski uspon planinara na vrhove Maksimov hrast i Kapavac [FOTOGALERIJA]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Proteklog vikenda planinarska ekipa Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege ugostila je prijatelje iz Zagreba točnije HPD Pliva. Tom prilikom organizirali su zanimljiv pohod po Požeškoj gori na koju su išli trasama dviju staza.

Sudionici su krenuli put Zakorenja prema Planinarskoj kući Bajin Kijer u gdje tamošnji domaćin planinar Slavko Lončarević ugošćuje brojne planinare i izletnike.

Gosti iz Zagreba počašćeni su zajedno sa domaćiim planinarima toplim čajem, kavom, te ostalim slavonskim tradicionalnim pićima. Oko 60 planinara tom prilikom je pozdravio predsjednik Sokolvca Bruno Horvat  zaželivši im dobrodošlicu uz poziv da se dogodine odazovu tradicionalnim Papučkim jaglacima, te Danu hrvatskih planinara kojemu  su Požežani domaćini iduće godine.

Ovaj uspon je bio podijeljen u dvije grupe. Prva grupa je išla od Bajinog kijera do Maksimovog hrasta za što je trebalo oko sedam sati hoda, a druga grupa je išla malo kraću stazu ali ne manje zahtjevnu od Bajinog kijera prema vrhu Kapavac za što je bilo potrebno oko pet sati.

Prilikom uspona planinari su uživali u prekrasnim jesenskim bojama koje je obukla šuma, te vidicima koji su se prostirali svuda naokolo. Ugodno hodanje uz temperaturu od oko 20 stupnjeva Celzija činilo je izlet gotovo pa savršenim. Tijekom svake stanke planinari su uživali u slavonskim gastro delicijama.

Nakon  povratka svi su uživali u pečenom kestenju i slavonskom vinu. Puni dojmova i doživljaja gosti iz Zagreba su krenuli svojim kućama uz ispraćaj domaćina. Koordinator izleta je bio Josip Kercel dugogodišnji planinar koji je inače i inicirao dolazak planinara iz Zagreba. Vodiči ovog odličnog izleta su bili iskusni i prekaljeni planinari Branimir Bartolović i Dragan Davidović.    

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.