Jedra Mate Jurkovića mogu vidjeti požeški ljubitelji likovne umjetnosti

Autor: Jelenko Topić

DSC_1646kPOŽEGA – U nizu kulturnih zbivanja Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege priredilo je u požeškom  Gradskom muzeju izložbu ulja na platnu iz ciklusa “Jedra“ akademskog slikara Mate Jurkovića iz Zagreba, rođenog Slavonca, ali ličkih korijena! Sudionike svečanog otvaranja pozdravio je prof. dr. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ istakavši da je ovaj ciklus odmak Mate Jurkovića od kontinentalnog pejzaža po kojemu je on inače poznat, a ovaj mu je ciklus izuzetno koloričan i dinamičan.

-Jurković je veseo čovjek, takvi su mu i motivi, primarne boje su žuta,crvena i plava, a zasigurno je jedan od najboljih slikara pejzaža jer maestralno radi motive jadranskog područja- istakao je Branimir Pešut, direktor Galerije umjetnina u Slavonskom Brodu. Izloženo je tridesetak ulja na platnu koji će se moći razgledati do 11. travnja.

Zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić otvarajući izložbu u nazočnosti brojnih kulturnih, društvenih i javnih radnika Požege zahvalio je prof. dr. Fajdiću i LZD „Vila Velebita“ na organizaciji ovog izuzetnog kulturnog događaja u ove predblagdanske dane.

U glazbenom dijelu programa sa nekoliko pjesama nastupili su članovi mješovitog pjevačkog zbora „Vile Velebita“ pod dirigentskom palicom Monike Sakač Botički.

blank blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića