Jedinstveno „Vinkovo“ sa svojim posebnostima samo u Velikoj!

Autor: D.K.

Vinkovo u Velikoj plakat 2016.VELIKA – „Vinkovo“ u Velikoj, kako nazivaju tu manifestaciju jedino u Veličkom, kraju ima svoje posebnosti i dugu 23-godišnju tradiciju koja je iz godine u godinu sve prepoznatljivija. Ova godina je u znaku broja 23 jer se već toliko godina Vinkovo održava, a toliki će broj i vinara biti koji će se staviti sebe na raspolaganje i svoju svoju vrhunsku kapljicu na kušanje svojim prijateljima i poznanicima, ali i svim onim vjernim posjetiteljima koji dolaze i čuvaju dugogodišnji običaj kako ne bi pao u zaborav.

Veliki je doprinos Turističke zajednice općine Velika u samoj organizaciji Vinkova što sve budnim okom prati općinski načelnik Vlado Boban zahtijevajući da sve bude isplanirano i organizirano do onog zadnjeg detalja, a na zadovoljstvo dugogodišnjih posjetitelja koji s punim povjerenjem dolaze proveseliti se, „upisati“ da su bili na još jednoj takvoj manifestaciji, a ujedno se „predbilježiti“ za dolazak i naredne godine na slobodno se može reći jedinstvenu kao takvu manifestaciju koja se, mnogi će reći, može organizirati samo Velikoj.

Ako zavirimo malo u prošlost i prve godine Vinkova u Velikoj neizostavna si imena, na koja nailazimo, tadašnjeg župnika vlč. Mirka Roginića i gospodina Vinka Bobana koji su tada dali svoj veliki obol da se krene sa obilježavanjem omiljenog sveca sv. Vinka kojeg štuju vinogradari i vinari kojima je i on Nebeski zaštitnik. Upravo je vlč. Roginić, danas blagopokojni, inzistirao kako na održavanju te manifestacije ali i na nazivu Vinkovo jer je, kako tada je govorio to pravi primjereni hrvatski naziv.

Tomislav Galić, direktor TZ općine Velika

-Uvijek je organizacija Vinkova kod nas na sam spomendan sv. Vinka, 22.siječnja. Posebnost je što nam je ovo 23. godina kako se organizira ta manifestacija na kojoj će biti i 23 vinara. Naša je želja da kako se povećava broj godina održavanja da tako raste i broj vinara koji će aktivno sudjelovati na Vinkovu. Uz naše vinare u manifestaciju će se uključiti i dest udruga s našeg područja koje će pripremati razne delicije kako bi gastronomski ponuda bila što bolja i kvalitetnija u čega uopće ne treba sumnjati – rekao je direktor TZ općine Velika Tomislav Galić.

Kao i svake godine u goste dolaze i dugogodišnji prijatelji iz općine Raša koji će također sa svojim specijalitetima i delicijama doprinijeti jedinstvenoj manifestaciji i povezati Primorje sa kontinentalnim dijelom Hrvatske, Zlatnom dolinom.

-Program Vinkova započinje, u petak, 22.siječnja 2016. godine sv. Misom u 17 sati nakon koje, u 18 sati, će biti blagoslov vinara na Trgu sv. Augustina, a od 18,30 kreće zabavno glazbeni program na kojem će nastupiti TS „Zlatna dolina“, „Zlatne strune“, a ggost večeri će biti i Stjepan Jeršek Štef. „Vinkovska“ vatra će biti napravljena od najmanje deset metara drva što je također jedna posebnost u našoj manifestaciji – dodaje Galić naglašavajući kako će glazbeni program na Trgu sv. Augustina biti do ponoći, a nastavak zabave će biti moguć u ugostiteljskim objektima.

Kao i prijašnjih godina očekuju se gosti sa svih strana, ne samo iz raznih krajeva Hrvatske već i susjednih zemalja, Srbije-Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

-Iz godine u godinu je vidljiv pomak gostiju koji nam dolaze, a oni koji su bili i vidjeli kako mi to organiziramo kasnije dovode i svoje prijatelje i na takav se način ova naša manifestacija širi na čega smo veoma ponosni – ističe Galić.

Pozivaju se svi oni koji su željni zabave koja u sebi krije posebne „Vinkovske“ čari da dođu u Veliku i da sa sobom samo „ponesu dobro raspoloženje“, a preporučljivo je i da imaju i 25 kuna za kupnju čaše kako bi to raspoloženje bilo još bolje u vrhunske kapljice koje će moći kušati i ispijati bez ikakvih ograničenja.

Od gastronomskih delicija u ponudi će se naći čobanac, grah, rižoto s plodovima mora, kobasice, lepinje, paprikaš, slavonski hamburgeri, pečeni odojak i još mnogo mnogo toga.

Ono što je riječima opisano, u to bi se trebalo uvjeriti pa se stoga još jednom svi pozivaju….dođite u Veliku na Vinkovo, petak, 22.siječnja 2016. godine program od 17 sati pa do ponoći.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot